Φόβος στην Ιταλία - "Τσιμεντώνουν" τις χριστουγεννιάτικες αγορές

Η επίθεση στη γερμανική πρωτεύουσα έχει σημάνει τον κώδωνα του κινδύνου στις χώρες της Ευρώπης, οι οποίες έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας υπό τον φόβο ενός νέου μακελειού σε μέρη με συγκεντρωμένο πλήθος.

Έπειτα από τον θάνατο 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων στο Βερολίνο το βράδυ της Δευτέρας, και η Ιταλία ενισχύει την ασφάλειά της στις χριστουγεννιάτικες αγορές που προγραμματίζονται τις ημέρες των εορτών.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, τσιμεντένια οδοφράγματα πρόκειται να τοποθετηθούν στους χώρους που πραγματοποιούνται οι υπαίθριες αγορές ώστε να αποτραπεί ενδεχόμενο τρομοκρατικό «χτύπημα».

Ο νομάρχης του Μιλάνο, Αλεσάντρο Μαραγκόνι, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα ασφαλείας επισημαίνοντας πως σε συνεργασία με την τοπική αστυνομία πρόκειται να τοποθετηθούν «σταθερά εμπόδια από τα οποία δε είναι δυνατή η διέλευση φορτηγού μεγάλων διαστάσεων που θα μπορούσε να εισβάλει στην περιοχή».

Οι ζώνες ασφαλείας ξεκινούν από το Καστέλο Σφορτζέσκο, το Κόρσο Βιτόριο Εμανουέλε, το Ντουόμο, τον περίφημο πεζόδρομο της οδού Ντάντε και φτάνουν μέχρι τα Ναβίλι.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εξωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, τόνισε πως στην Ιταλία δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο των απειλών επισημαίνοντας ότι ο συναγερμός για τρομοκρατία ισχύει πάντα.