Η Μέρκελ στο πένθος: Ο δράστης της επίθεσης θα τιμωρηθεί όσο πιο σκληρά γίνεται

Την βεβαιότητα ότι ο δράστης θα τιμωρηθεί όσο πιο σκληρά επιτρέπει ο νόμος εξέφρασε σήμερα σε διάγγελμά της η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ η οποία εμφανίστηκε στα μαύρα σε ένδειξη πένθους, με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο, που άφησε πίσω του 12 νεκρούς, πάνω από 50 τραυματίες και τη χώρα σε κατάσταση σοκ.

«Αυτό το έγκλημα θα διαλευκανθεί και οι δράστες θα τιμωρηθούν με τα σκληρότερα μέτρα που προβλέπει ο νόμος. Η σημερινή ημέρα είναι δύσκολη, είμαι απογοητευμένη, σοκαρισμένη και πολύ λυπημένη για τα όσα συνέβησαν χθες στο Βερολίνο. Ολόκληρη η χώρα στέκει ενωμένη θρηνώντας», δήλωσε η κ. Μέρκελ και πρόσθεσε ότι «πρέπει να λειτουργούμε με την υπόθεση ότι το χθεσινό συμβάν ήταν τρομοκρατική επίθεση. Θα ήταν ιδιαιτέρως απεχθές εάν ο δράστης αποδειχθεί πως ήταν μετανάστης».

Μάλιστα η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε ότι «δεν επιτρέπεται να αφήσουμε τον φόβο να μας παραλύσει» και ανακοίνωσε πως μέσα στην ημέρα θα μεταβεί στον τόπο του συμβάντος. Νωρίτερα το πρωί η Άγκελα Μέρκελ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικάνο Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σχετικά με την επίθεση. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου της Καγκελαρίας ανέφερε ότι «ο πρόεδρος Ομπάμα διαβεβαίωσε την Γερμανίδα καγκελάριο πως οι ΗΠΑ θα στηρίξουν τη Γερμανία στις έρευνες».