Πούτιν: Πρόκληση για την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία, η δολοφονία Καρλόφ

Με τα πιο θερμά λόγια μίλησε ο Βλάντιμιρ Πούτιν για τον Ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ το απόγευμα της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας τόνισε ότι η Μόσχα θέλει να μάθει ποιος έδωσε την εντολή για την εκτέλεση του Αντρέι Καρλόφ, ενώ τόνισε ότι η επίθεση αυτή πρόκειται για μια «ξεκάθαρη πρόκληση», με στόχο να πλήξει τις ρωσοτουρκικές σχέσεις, αλλά και την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία.

«Ηταν ένας εξαιρετικός διπλωμάτης, τον γνώριζα προσωπικά», είπε ο Ρώσος πρόεδρος για τον πρεσβευτή της χώρας του στην Τουρκία, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης σε γκαλερί στην Αγκυρα. Ακόμη, μίλησε με θερμά λόγια, για τη συνεισφορά του Καρλόφ στην αποκατάσταση των σχέσεων της Τουρκίας με τη Ρωσία.

«Η έρευνα έχει ξεκινήσει. Η Ρωσία θέλει να ξέρει ποιος έδωσε εντολή για τη δολοφονία. Η μάχη της τρομοκρατίας μόνο θα ενισχυθεί μετά από αυτό», δεσμεύθηκε ο Πούτιν, μιλώντας μπροστά στις κάμερες κατά την έναρξη της έκτακτης σύσκεψης που συγκάλεσε, με τον Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τους επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας.

Ακόμη ο Ρώσος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθεί η ασφάλεια στις τουρκικές διπλωματικές αποστολές στη Ρωσία.