Ξεκίνησε η εκκένωση στο ανατολικό Χαλέπι

Μετά από τριήμερες καθυστερήσεις, ξεκίνησε αργά χθες το βράδυ η εκκένωση του ανταρτοκρατούμενου θύλακα στο ανατολικό Χαλέπι, όπως επιβεβαίωσε αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία. «Οι εκκενώσεις περιοχών έχουν ξεκινήσει. Λεωφορεία και ασθενοφόρα φεύγουν τώρα από το ανατολικό Χαλέπι» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο αξιωματούχος του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι οι πρώτοι κάτοικοι αναχώρησαν κατά τις 11 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%b5%cf%80%ce%b9

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περίπου δέκα λεωφορεία που μετέφεραν αμάχους αναχώρησαν σήμερα το πρωί από τα περικυκλωμένα σιιτικά χωριά Αλ-Φούα και Κεφράγια, κοντά στο Ιντλίμπ, με κατεύθυνση προς το Χαλέπι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Όπως μεταδίδουν συριακά ΜΜΕ, η εκκένωση των δύο χωριών από τους τραυματίες και άλλους αμάχους, αποτελεί προϋπόθεση για την επανέναρξη της επιχείρησης εκκένωσης περιοχών που βρίσκονται ανατολικά του Χαλεπίου.

Νωρίτερα το Συριακό Παρατηρητήριο ανέφερε ότι ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του επέτρεψαν χθες σε μια πομπή πέντε λεωφορείων και δύο ασθενοφόρων να φτάσουν στην ανταρτοκρατούμενη περιοχή Αλ Ρασιντίν έξω από την πόλη. Στα οχήματα επέβαιναν άτομα από τις συνοικίες του Χαλεπιού που κρατούνται ακόμα από τους αντάρτες. Όπως ανέφερε το Παρατηρητήριο, η πομπή τέθηκε υπό κράτηση για ώρες αφότου πέρασε από τη διασταύρωση στη λεωφόρο Ραμούσα, δίπλα στην ανταρτοκρατούμενη περιοχή του Χαλεπιού.