Πτώση αεροσκάφους στη Ρωσία- Ζωντανοί και οι 39 επιβαίνοντες

Από αγνώστη μέχρι στιγμής αιτία, αεροσκάφος τύπου Ilyushin 18 του ρωσικού υπουργείου Άμυνας κατέπεσε, στη Γιακουτία της Σιβηρίας, ύστερα από προσπάθεια για αναγκαστική προσγείωση, σύμφωνα με το υπουργείο. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 32 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες όλοι οι επιβαίνοντες είναι ζωντανοί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, 23 από τους επιβαίνοντες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ 16 είναι σε σοβαρή κατάσταση. Τρία ελικόπτερα Mi-8 των ρωσικών Αρχών μετέφεραν όλους τους επιβαίνοντες σε νοσοκομεία της πόλης Τικσί, στη Σιβηρία. Το αεροσκάφος έσπασε σε τρία κομμάτια και δεν ακολούθησε κάποια έκρηξη. Τα αίτια της συντριβής αποδίδονται σε λάθος χειρισμό του πληρώματος αλλά και στις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ρωσικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ομάδα ειδικών στη διερεύνηση αεροπορικών δυστυχημάτων φτάνει στην περιοχή όπου έγινε η αναγκαστική προσγείωση, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια που την προκάλεσαν.