Νέος δήμαρχος Λεμεσού ο Νίκος Νικολαΐδης με 10 ψήφους διαφορά

Σε θρίλερ εξελίχθηκαν οι σημερινές δημοτικές εκλογές στην Λεμεσό καθώς νέος δήμαρχος αναδείχθηκε ο Νίκος Νικολαίδης με μόλις δέκα ψήφους διαφορά έναντι του Ανδρέα Χρίστου, ο οποίος διεκδικούσε την δημαρχία για τρίτη θητεία.

Ο Νίκος Νικολαΐδης εξασφάλισε ποσοστό 48.31% και 13 χιλιάδες 920 ψήφους και ο Ανδρέας Χρίστου ποσοστό 48,27% και 13 χιλιάδες 910 ψήφους.

Ο Νίκος Νικολαΐδης ευχαρίστησε τους δημότες για τη μεγάλη τιμή που του έχουν κάνει να τον εκλέξουν δήμαρχο Λεμεσού.

Πρόκειται, είπε, για μια τεράστια ευθύνη και διαβεβαίωσε ότι μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο και τους συνεργάτες του «θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να ανταποδώσει αυτή την τιμή».

Ο νέος δήμαρχος εξέφρασε την εκτίμησή του προς το πρόσωπο του απερχόμενου δημάρχου, Ανδρέα Χρίστου, χαρακτηρίζοντάς τον «μεγάλο κεφάλαιο για τη Λεμεσό».

Απλώς, είπε, μέσα από την οριακή διαφορά η πόλη θεώρησε πως έπρεπε να δώσει και σε κάποιον άλλο την ευκαιρία.

Ο κύριος Νικολαΐδης διαβεβαίωσε ότι θα συνεργασθεί τόσο με τον Ανδρέα Χρίστου όσο και με τους πρώην δημάρχους, ώστε μαζί να υπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τον δημότη της Λεμεσού.

Δήμαρχος Λευκωσίας επανεξελέγη για δεύτερη θητεία ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο οποίος ευχαρίστησε τους συμπολίτες του, που τον στήριξαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους κι όλες τις πολιτικές δυνάμεις που τον υποστήριξαν. Αναφερόμενος στα πολύ ψηλά ποσοστά αποχής, είπε ότι οι ευθύνες δεν μπορεί να βαραίνουν τους πολίτες.

Ο κύριος Γιωρκάτζης τόνισε ότι «από αύριο αρχίζει δουλειά για να καταστεί η Λευκωσία αυτό που της αξίζει και που θα κάνει όλους περήφανους και ζήτησε τη συνεργασία και τη βοήθεια των πολιτών».

Δήμαρχος Πάφου επανεξελέγη ο Φαίδωνας Φαίδωνος. Στην Λάρνακα νέος δήμαρχος είναι ο Ανδρέας Βύρας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στις σημερινές εκλογές ψήφισε το 62,3% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, σε σύγκριση με 69% το 2011.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ