WSJ: Ο Τσίπρας σκέφτεται πρόωρες εκλογές

Το αρνητικό κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες δύο ημέρες ανάμεσα σε Αθήνα και θεσμών μετά τον «μποναμά» του Αλέξη Τσίπρα σχολιάζει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal. Η αμερικανική εφημερίδα κάνει λόγο για «πόλεμο λέξεων» μεταξύ Ελλάδας, Ευρωπαίων πιστωτών και ΔΝΤ, με αιχμή και τις εξαγγελθείσες παροχές Τσίπρα, ο οποίος φανερώνει τον κίνδυνο για ακόμη ένα αδιέξοδο στις συνομιλίες αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης.

Η Wall Street Journal επικαλούμενη Έλληνες αξιωματούχους σχολιάζει ότι ο πρωθυπουργός, βλέποντας τις ελπίδες του για συμβιβασμό εντός του μήνα να σβήνουν, σκέφτεται την επιλογή των πρόωρων εκλογών και προσθέτει ότι όπως συμπληρώνουν οι ίδιοι αξιωματούχοι δεν έχει λάβει, για την ώρα, οριστική απόφαση και αναμένεται αυτή να επανεξεταστεί ανάλογα με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων τον Ιανουάριο.

«Αν ο κ. Τσίπρας προκηρύξει εκλογές, το πιθανότερο αποτέλεσμα είναι η πτώση της αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μετά από δύο χρόνια στην εξουσία», παρατηρεί η εφημερίδα και προσθέτει ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν διαδεχθεί την υπάρχουσα θα έχει επίσης δυσκολία να διαχειριστεί τους σκληρούς όρους του ΔΝΤ.