Τούρκος βουλευτής: Θα υψώσω στα νησιά την τουρκική σημαία και θα στείλω την ελληνική πίσω

Δεν έχουν τελειωμό οι προκλήσεις που ξεστομίζει η Άγκυρα κατά της Ελλάδας. Τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τανζού Οζτζάν, ο οποίος μιλώντας στην τουρκική Βουλή απείλησε την ελληνική κυβέρνηση ότι θα υψώσει σε 18 ελληνικά νησιά την τουρκική σημαία και θα στείλει με… κούριερ στην Αθήνα την ελληνική σημαία.

«Θα πάω στα νησιά αυτά και αν χρειαστεί θα υψωσω ο ίδιος την Τουρκική σημαία. Μετα θα διπλώσω την ελληνική σημαία και θα τη στείλω με κούριερ στην ελληνική κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Οζτζάν και κάλεσε τους συναδέλφους του να τον ακολουθήσουν υποστηρίζοντας ότι «υπάρχουν 18 νησιά και δυο βραχονησίδες που μας ανήκουν. Ο Τούρκος πρόεδρος που γνωρίζει πολύ καλά το θέμα κλείνει τα μάτια στο θέμα αυτό. Να πει στην Ελλάδα: παρε τη σημαία από εδώ, είναι δικό μου έδαφος. Δεκαοχτώ δικά μας νησιά τα χαρίσαμε στους Έλληνες».

Μάλιστα ο κ. Οζτζάν προειδοποίησε ότι θα πάει με βάρκα στα ελληνικά νησιά και κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να πράξει αναλόγως λέγοντας ότι «εάν η τουρκική κυβέρνηση δεν κάνει το καθήκον της θα το κάνουμε εμείς… Θα πάμε την άλλη εβδομάδα και θα πούμε ότι τα εδάφη της πατρίδας έχουν ποτιστεί με το αίμα των ηρώων. Θα πάμε και θα διεκδικήσουμε τις βραχονησίδες που μας πήραν κάτω από τη μύτη μας».

Στον βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος απάντησε βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «τα νησιά αυτά εσείς τα δώσατε επί Ινονού, το 1923. Σας έχουμε απαντήσει σε αυτό το θέμα των νησιών πολές φορές και μάλιστα έχετε ανησυχήσει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής του κόμματος CHP είχε δηλώσει προ ημερών ότι 18 μικρά νησιά κατέχονται από την Ελλάδα. Απευθυνόμενος, μάλιστα, στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε αναρωτηθεί «θα πάρετε πίσω τα 18 νησιά ή όχι;» και συνέχισε λέγοντας «είναι αυτά τα νησιά δικά μας; Είναι, λένε (σ.σ. η τουρκική κυβέρνηση). Θα πρέπει να σηκωθεί η σημαία μας εκεί; Ναι, απαντούν. Αλλά υπάρχει ακόμα εκεί η ελληνική σημαία, γιατί δεν παρεμβαίνετε;».

Προτεινόμενα για εσάς