Πετροπόλεμος και συλλήψεις στα Κατεχόμενα για την αλλαγή της ώρας (φωτό)

Επεισόδια και συλλήψεις σημειώθηκαν έξω από το “πρωθυπουργικό” γραφείο στο ψευδοκράτος κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την αλλαγή της ώρας.

Αυτό που ζητούσαν οι συγκεντρωμένοι είναι να αλλάξει η ώρα, ώστε να συμβαδίζει με εκείνη της υπόλοιπης Ευρώπης και όχι με αυτή της Τουρκίας η οποία διατηρεί τη θερινή ώρα.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που έχει κηρύξει η πανσυνδικαλιστική πλατφόρμα των Τουρκοκυπρίων.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στην αυλή του κτιρίου, ενώ οι “αστυνομικοί” χρησιμοποίησαν βία, γράφει η ιστοσελίδα της «Kibris». Από την πλευρά τους οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας “αστυνομικός”. Ορισμένες τουρκοκυπριακές ιστοσελίδες, μάλιστα, έγραψαν και για δύο “αστυνομικούς” τραυματίες.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθησαν τρία άτομα, από τα οποία οι δύο είναι γυναίκες. Επίσης ένας από τους διαδηλωτές μέλος του ΔΣ της συντεχνίας των Τουρκοκύπριων δασκάλων, ο Κεμάλ Γκιουτσβερέν, φέρεται να έχει σπάσει τα πλευρά του κατά τις συμπλοκές με τους “αστυνομικούς”.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο γραφείο ασφαλείας. Νωρίτερα, σύμφωνα πάντα με την «Kibris», συνελήφθη και ένας μαθητής, προκαλώντας τις αντιδράσεις των συγκεντρωμένων.