Ακιντζί: Ξεπεράστηκαν τα εμπόδια στο Κυπριακό - Συνεχίζουμε τις συνομιλίες το '17

“Ούριος άνεμος” πνέει στο θέμα του Κυπριακού, καθώς οι Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί ξεπέρασαν τα εμπόδια εξαιτίας των οποίων “πάγωσε” η διαπραγμάτευση, σε δείπνο που είχαν την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ενημερώνει την βουλή για τις τελευταίες εξελίξεις σε ειδική συνεδρίαση στα Κατεχόμενα, σημειώνοντας ότι η συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Συνεχίζοντας ο Ακιντζί ανέφερε ότι έχει ήδη καθοριστεί η ημερομηνία για πενταμερή διάσκεψη, προσθέτοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Νίκος Αναστασιάδης γνωρίζουν αυτά που πρέπει να κάνουν πριν από τη διεθνή διάσκεψη, καθώς και ότι θα προσκληθούν να συμμετέχουν και οι εγγυήτριες δυνάμεις.

«Μια καινούργια συγκυρία ανοίξε και αυτό είναι κάτι το οποίο επιθυμούσαμε και προτείναμε», είπε χαρακτηριστικά ο Μουσταφά Ακιντζί. Σε ερώτηση για το αν οι συναντήσεις τους με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνεχιστούν το 2017 και όχι για το 2016, ο Τουρκοκύπριος πολιτικός είπε ότι η παρέλευση μερικών ημερών δεν είναι κάτι πολύ σημαντικό. Μάλιστα, ανέφερε ότι ο ίδιος μιλούσε για δημοψήφισμα στα μέσα του 2017.

Τέλος, ο κ. Ακιντζί υποστήριξε ότι μέχρι την επανέναρξη των συνομιλιών θα μεσολαβήσουν εννέα με δέκα μέρες μετά την έλευση του 2017, ευχόμενος οι νέες συζητήσεις να έχουν και αίσιο τέλος με την επίλυση του Κυπριακού.