Νεκροί μεταλλωρύχοι μετά από σεισμό στην Πολωνία

Νεκροί βρέθηκαν δύο μεταλλωρύχοι μετά από σεισμό στο ορυχείο ασημιού και χαλκού Ρούντνα στο Πολκοβίτσε της νοτιοδυτικής Πολωνίας, ενώ τουλάχιστον έξι αγνοούνται, όπως ανακοίνωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PAP.

Ο σεισμός που κατέγραψε το αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (USGS) ήταν 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 9:09 μ.μ. τοπικής ώρας (10:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας). Το Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν επιφανειακός, σε εστιακό βάθος μόλις 10 χλμ, το οποίο μεγέθυνε την επίδρασή του στο ορυχείο, που ανήκε στην κρατική εταιρεία παραγωγής χαλκού KGHM.

“Υπήρχαν 16 άτομα στη ζώνη επικινδυνότητας. Μερικοί από αυτούς βγήκαν μόνοι τους”, ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό RMF FM. Μεταξύ των εννέα εργατών που μεταφέρθηκαν εκτός του ορυχείου μετά τον σεισμό, ένας πέθανε. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης οι διασώστες βρήκαν επίσης τη σορό ενός μεταλλωρύχου που πέθανε μέσα στο ορυχείο.

Τρεις μεταλλωρύχοι που τραυματίστηκαν πιο βαριά νοσηλεύονται στο νοσκομείο σε σταθερή κατάσταση και η ζωή τους δεν κινδυνεύει, καθώς οι τραυματισμοί τους επικεντρώνονται στη σπονδυλική στήλη και στο κεφάλι σύμφωνα με το RMF.