Ζευγάρι στις ΗΠΑ κατηγορείται για φόνο επειδή άφησε το νεογέννητο μωρό του να πεθάνει από την πείνα

Για φόνο εκ προμελέτης διώκονται οι γονείς ενός μωρού μόλις 22 ημερών αφού το άφησαν να λιμοκτονήσει μέχρι θανάτου, ανακοίνωσε η αστυνομία του Λέικλαντ, στη Φλόριντα.

Η Ρούμπι Στίβενς, 23 ετών και ο Ρόι Στίβενς, 48 ετών, από την Ιντιάνα, είχαν πάει στη Φλόριντα για να επισκεφθούν συγγενείς τους. Στις 23 Δεκεμβρίου κάλεσαν την υπηρεσία παροχής άμεσης βοήθειας, όταν βρήκαν το μωρό αναίσθητο μέσα στο αυτοκίνητό τους.

Η μικρή Μπέτσι Κι Στίβενς μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη νεκρή.

«Υπέφερε τρομερά τις 22 ημέρες που έμεινε ζωντανή», είπε ο Μάικ Λινκ, ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Λέικλαντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Λινκ χαρακτήρισε «εντελώς φρικιαστικές» τις φωτογραφίες του νεκρού βρέφους.

Ο ιατροδικαστής έκρινε ότι ο θάνατος της Μπέτσι ήταν ανθρωποκτονία που προήλθε από λιμοκτονία λόγω παραμέλησης.

Στη νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι το μωρό ζύγιζε μόλις 1,8 κιλό, έχοντας χάσει 1,13 κιλό από την ημέρα που γεννήθηκε. Το φυσιολογικό βάρος για την ηλικία του είναι περίπου 3,6 κιλά.

Το βρέφος ήταν αφυδατωμένο και φαινόταν ότι δεν είχε φάει τίποτα για 6-7 ώρες πριν επέλθει ο θάνατος.

Αρχικά η μητέρα ισχυρίστηκε ότι θήλαζε την Μπέτσι κάθε λίγες ώρες.

Όταν όμως της μετέφεραν τα ευρήματα της νεκροτομής, παραδέχτηκε ότι δεν την είχε ταΐσει κατά τη διάρκεια του ολοήμερου ταξιδιού τους γιατί είχε κίνηση στον αυτοκινητόδρομο και δεν μπορούσε να βγει από το αυτοκίνητο.

Υποστήριξε επίσης ότι το μωρό είχε προβλήματα υγείας, όμως δεν πήγε στο ραντεβού που είχε με τον γιατρό για να ελέγξει το βάρος της πριν φύγουν για το ταξίδι στη Φλόριντα.

Ο Ρόι Στίβενς δεν είναι ο βιολογικός πατέρας του μωρού και δεν έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτό από την ημέρα που γεννήθηκε.

Το ζευγάρι ταξίδευε με άλλα δύο παιδιά, ηλικίας 1 και 2 ετών, που φαίνονται καλά στην υγεία τους και τα έχει αναλάβει προσωρινά η πρόνοια.

Η Ρούμπι Στίβενς είπε στις αρχές ότι όταν έφτασαν στο ξενοδοχείο τους στις 23 Δεκεμβρίου παρατήρησε ότι τα πόδια του μωρού ήταν κρύα και τα σκέπασε με μια κουβέρτα. Η οικογένεια πήγε κατόπιν για φαγητό σε ένα εστιατόριο και όταν η μητέρα προσπάθησε να βγάλει το μωρό από το καθισματάκι του διαπίστωσε ότι ήταν «αναίσθητο και παγωμένο».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

http://www.tanea.gr/news/world/article/5194564/zeygari-stis-hpa-kathgoreitai-gia-fono-epeidh-afhse-to-neogennhto-mwro-toy-na-pethanei-apo-thn-peina/