Ο Φιγιόν "έφαγε" τον Σαρκοζί στη μάχη των Δεξιών

Με εντυπωσιακή συμμετοχή στον πρώτο γύρο των προκριματικών για το χρίσμα της Δεξιάς στη Γαλλία αναδείχθηκε πρώτος ο Φρανσουά Φιγιόν, που θα αντιμετωπίσει στο δεύτερο γύρο τον Αλέν Ζιπέ. Εκτός κούρσας έμεινε ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί. Ο κ. Σαρκοζί αναγνώρισε την ήττα του και δήλωσε ότι, στο δεύτερο γύρο θα ψηφίσει Φρανσουά Φιγιόν του οποίου οι ιδέες είναι πιο προσφιλείς. Είπε επίσης ότι απομακρύνεται από το πάθος της πολιτικής για να αφιερώσει το χρόνο του στο πάθος της ιδιωτικής ζωής. Έκλεισε τη δήλωσή του ευχόμενος με σχετική συγκίνηση «καλή τύχη στη Γαλλία».

Έξαλλοι πανηγυρισμοί από τους υποστηρικτές Φιγιόν

Πανηγύρισαν οι υποστηρικτές του Φρανσουά Φιγιόν στο άκουσμα της πρωτιάς του στον πρώτο γύρο των προκριματικών για το χρίσμα των δεξιών, ενόψει των Προεδρικών Εκλογών, τον Σεπτέμβριο του 2017. Η εκλογική αναμέτρηση για την Προεδρία της Γαλλίας αναμένεται σκληρή, καθώς τα ποσοστά της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα.

Οι Γάλλοι είναι εξοργισμένοι με τον πρώην Πρόεδρο της χώρας τους, Νικολά Σαρκοζί και έδωσαν «απλόχερα» την ψήφο τους στους δύο πρώην Πρωθυπουργούς τους, οι οποίοι θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στο δεύτερο γύρο, την ερχόμενη Κυριακή 27 Νοεμβρίου. Επιπλέον, η συμμετοχή στη χθεσινή ψηφοφορία ήταν μαζική και «εξαπλώθηκε» πέραν των δεξιών ψηφοφόρων. Στην αναμέτρηση συμμετείχαν και αρκετοί αριστεροί, οι οποίοι θέλουν ένα δυνατό αντίπαλο της Μαρίν Λεπέν, μπροστά στο φόβο εκλογής της στην Προεδρία της Γαλλίας. Οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, ωστόσο, δεν αποτυπώνουν εικόνα του Φρανσουά Φιγιόν ως αντιπάλου της Μαρί Λεπέν, αφού θεωρείτο ότι τη μάχη για τη δεξιά θα κέρδιζε ο Αλεν Ζιπέ.

Ν. Σαρκοζί: Θα στηρίξω τον Φρ. Φιγιόν

Την στήριξή του στον δεύτερο γύρο στον Φρανσούα Φιγιόν ανακοίνωσε ο Νικολά Σαρκοζί μετά την ήττα του στις προκριματικές εκλογές της δεξιάς και του κέντρου με δεύτερο να έρχεται ο Αλέν Ζιπέ. Μάλιστα στην λιτή δήλωσή του ο κ. Σαρκοζί τόνισε ότι στο δεύτερο γύρο θα ψηφίσει Φρανσουά Φιγιόν επειδή οι ιδέες του είναι πιο προσφιλείς και πρόσθεσε ότι απομακρύνεται από το πάθος της πολιτικής για να αφιερώσει το χρόνο του στο πάθος της ιδιωτικής ζωής.

Κλείνοντας ευχήθηκε συγκινημένος “καλή τύχη στη Γαλλία”.