Νέο αίμα στο Χαλέπι: 25 άμαχοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς

Χωρίς τέλος η αιματοχυσία στη Συρία, με 25 άμαχους να χάνουν νωρίτερα την Πέμπτη τη ζωή τους στο Χαλέπι, σε βομβαρδισμούς από αέρος, καθώς και από το πυροβολικό που εξαπέλυσε το συριακό καθεστώς εναντίον ανταρτοκρατούμενων συνοικιών, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πρόκειται για την τρίτη ημέρα των βομβαρδισμών που πραγματοποιεί το καθεστώς του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ εναντίον των ανταρτοκρατούμενων συνοικιών του Χαλεπίου έπειτα από διακοπή ενός μήνα.

“Από σήμερα το πρωί, ο απολογισμός των βομβαρδισμών ανήλθε στους 25” θανάτους, ανέφερε το Παρατηρητήριο. Ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσε τον ήχο από τη ρίψη βαρελιών με εκρηκτικά από τις 10 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας).

Ο ανταποκριτής του πρακτορείου μετέβη στη συνοικία Μπαμπ αλ-Νάιραμπ όπου μια επιδρομή έπληξε ένα κέντρο της ομάδας διάσωσης στην περιοχή αυτή με την επωνυμία Λευκά Κράνη. Ο βομβαρδισμός προκάλεσε υλικές ζημιές αλλά όχι θύματα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι βομβαρδισμοί έπληξαν τουλάχιστον έξι συνοικίες που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

Συνολικά 65 άμαχοι, περιλαμβανομένων και εκείνων που σκοτώθηκαν σήμερα, έχουν χάσει τη ζωή τους μετά την επανάληψη των βομβαρδισμών.

(φωτό αρχείου)