Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ: Η Τουρκία ο σημαντικότερος σύμμαχος στην περιοχή

Τη σύσφιξη των σχέσεων ΗΠΑ – Τουρκίας δήλωσαν ότι επιθυμούν τρεις από τους κορυφαίους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ. Ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς δήλωσε στα τουρκικά Μέσα ότι η νέα κυβέρνηση επιθυμεί τη βελτίωση των σχέσεών της με την Τουρκία.

Μιλώντας στην εφημερίδα Χουριέτ και στο πρακτορείο Ντογκάν, ο Πενς σημείωσε ότι, «η Τουρκία είναι ο πιο σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή. Θα επαναφέρουμε τις σχέσεις μας με την Τουρκία στο προγενέστερο καλό σημείο. Θα ενισχύσουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας με την κυβέρνηση της Άγκυρας».

Ο απόστρατος αντιστράτηγος Μάικλ Φλιν, που έχει στηρίξει πολύ τις σχέσεις του νέου Προέδρου με τους βετεράνους και τους απόστρατους και φέρεται να προορίζεται για Υπουργός Άμυνας υπογράμμισε σε πρόσφατο άρθρο του ότι, ο Μπαράκ Ομπάμα απέτυχε να κατανοήσει τη γεωπολιτική θέση της Άγκυρας και προσθέτοντας ότι, η Τουρκία είναι η πιο σημαντική σύμμαχος των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, τονίζοντας ότι, «η Τουρκία πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ».

Επιπλέον, ο Νιουτ Γκίνγκριτς, επικρατέστερος για το υπουργείο Εξωτερικών, έχει συχνά εκφράσει το θαυμασμό του για τον Κεμάλ Ατατούρκ, «πατέρα των Τούρκων».