Χολιγουντιανοί σταρ διαδηλώνουν κατά του Τραμπ

Η μεγάλη ανατροπή στις αμερικανικές εκλογές έχει προκαλέσει μούδιασμα στη διεθνή κοινότητα καθώς σηματοδοτεί εξελίξεις που κανείς ακόμη δεν είναι σε  θέση να προβλέψει.

Με αποτέλεσμα ένα τεράστιο κύμα διαδηλωτών να έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στην Αμερική κατά του Τραμπ.

Σε πολλές πόλεις, διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν και να φωνάξουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ο πρόεδρός τους. Στη Νέα Υόρκη, το Όκλαντ, τη Βοστόνη, οι πορείες ήταν μαζικές.

Ανάμεσα στους  ένθερμους υποστηρικτές της Χίλαρι Κλίντον ήταν και πολλά διάσημα πρόσωπα  τα οποία καθ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας τάχθηκαν ανοιχτά κατά του εκκεντρικού μεγιστάνα.

Από τους πρώτους σταρ που δεν άντεξαν και βγήκαν στους δρόμους να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την έκβαση του αποτελέσματος ήταν η Lady Gaga. Η ένθερμη υποστηρίκτρια της Κλίντον στάθηκε στο πλευρό της στην τελευταία της προεκλογική συγκέντρωση στη Βόρεια Καρολίνα, και αμέσως μόλις γνωστοποιήθηκε το αποτέλεσμα βρέθηκε έξω από τον Πύργο του Τραμπ στη Νέα Υόρκη. Ανεβασμένη πάνω σε ένα απορριμματοφόρο φωτογραφήθηκε να κρατάει ένα πλακάτ που έγραφε “Love trumps hate”.

Και η  Mάιλι Σάιρους δεν άντεξε και ξέσπασε

Η ποπ σταρ αντέδρασε με τον πιο απρόσμενο τρόπο στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ αφού ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο με δάκρυα στα μάτια απευθυνόταν στον ίδιο τον μελλοντικό πρόεδρο.

«Είμαι πολύ λυπημένη. Σκέφτομαι πως είναι κρίμα που δεν τα κατάφερε επειδή της άξιζε. Πάλεψε πολύ σκληρά και την πιστεύω όταν λέει ότι αγαπάει αυτή τη χώρα», φαίνεται να λέει δακρυσμένη στο βίντεο η τραγουδίστρια που στο παρελθόν είχε εκφράσει με κάθε τρόπο την αντιπάθειά της στο πρόσωπο του μεγιστάνα. Η 23χρονη δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να σεβαστεί τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, αρκεί και αυτός να σεβαστεί όσους, όπως η ίδια, σκέφτονται διαφορετικά από εκείνον.

«Σε αποδέχομαι Ντόναλντ Τραμπ. Με πονάει που το λέω αλλά σε αποδέχομαι ακόμα και ως πρόεδρο. Είμαι εντάξει με αυτήν την σκέψη, επειδή θέλω να έχω ελπίδα. Σε παρακαλώ να φερθείς στους ανθρώπους με αγάπη, συμπόνια και σεβασμό και θα προσπαθήσω κι εγώ να κάνω το ίδιο μ’ εσένα», είπε προτείνοντάς του να ζητήσει τη βοήθειά της, αν ποτέ θελήσει να συζητήσουν για πράγματα που δεν κατανοεί. «Αν θέλεις να ανοίξεις το μυαλό και την καρδιά μου είμαι πρόθυμη να σε βοηθήσω», είπε καταλήγοντας η Σάιρους που μεταξύ άλλων είναι και εκπρόσωπος της LGBT κοινότητας.

Η Σάιρους κατέβηκε και αυτή στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί.

Μadonna και Cher στις διαδηλώσεις

Μεταξύ των διαδηλωτών στη Νέα Υόρκη ήταν και οι ποπ σταρ Μαντόνα η οποία ανέβασε στο λογαριασμό της στο Instagram βίντεο με διαδηλωτές που φωνάζουν «δεν είναι δικός μου πρόεδρος!».

Από την πλευρά της η Σερ συμμετείχε σε πορεία διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ακούστηκε να λέει σ’ ένα νεαρό ότι «πρέπει να παλέψουν».