Ομπάμα: Η χώρα χρειάζεται ενότητα - Είμαστε πρώτα πατριώτες

Δηλώσεις για το αποτέλεσμα των Αμερικανικών εκλογών έκανε ο Μπαράκ Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο.

«Ανεξαρτήτως ποιανού το μέρος πήρατε στις εκλογές και τι ψηφίσατε, ο ήλιος θα βγει το πρωί και αυτό είναι το προγνωστικό που βγήκε πραγματικό. Ο ήλιος βγήκε το πρωί», είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποιώντας το γνωστό του χιούμορ.

Συνεχίζοντας ο Ομπάμα, τόνισε πως η μετάβαση της εξουσίας αποτελεί θεμέλιο λίθο της δημοκρατίας μας, ενώ πρόσθεσε πως επικοινώνησε και με την Χίλαρι Κλίντον.

«Δεν μπορώ να μην είμαι υπερήφανος για εκείνη. Ήταν σπουδαία πρώτη κυρία, σπουδαία Υπουργός Εξωτερικών και ξέρω ότι θα ήταν σπουδαία Πρόεδρος. Είμαι σίγουρος ότι εκείνη κι ο πρώην Πρόεδρος Κλίντον θα συνεχίσουν να κάνουν καλή δουλειά για τους Αμερικανούς πολίτες», σημείωσε.

«Την επόμενη ημέρα των εκλογών πρέπει να θυμηθούμε ότι είμαστε στην ίδια ομάδα. Δεν είμαστε πρώτα Δημοκρατικοί ή πρώτα Ρεπουμπλικανοί, αλλά είμαστε πρώτα πατριώτες, Αμερικανοί και θέλουμε το καλύτερο για αυτή τη χώρα. Αυτό είπα στον Τραμπ και αυτό άκουσα από εκείνον όταν τον άκουσα. Αυτό χρειάζεται η χώρα. Μία αίσθηση ενότητας, σεβασμού στους θεσμούς και σεβασμό απέναντι στους άλλους. Ελπίζω έτσι να ξεκινήσει η προεδρία του», τόνισε.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ επικοινώνησε με τον διάδοχό του Ντόναλντ Τραμπ για να τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη, προσκαλώντας τον την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο προκειμένου να συζητήσουν τη μετάβαση της εξουσίας.

«Η διασφάλιση μιας ομαλής μετάβασης της εξουσίας είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες που καθόρισε ο πρόεδρος κατά την έναρξη του έτους και μια συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο είναι το επόμενο βήμα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της γραμματείας Τύπου του Λευκού Οίκου.