Ο Ερντογάν έκανε μήνυση στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα

Μήνυση για εξύβριση κατέθεσε την Τρίτη ο Ερντογάν κατά του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, της μεγαλύτερης παράταξης της αντιπολίτευσης.

Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα το CHP έπειτα από μια συνεδρίαση του κόμματος στην οποία προήδρευσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: «Η Τουρκία διανύει ένα ζοφερό αυταρχικό πραξικόπημα που διοργάνωσε το προεδρικό μέγαρο» μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ανέφερε η ανακοίνωση, τονίζοντας ότι “η νυν πολιτική κατάσταση συνιστά μια σοβαρή απειλή κατά της ελευθερίας του λαού μας και του μέλλοντος της χώρας μας».

Η μήνυση κατατέθηκε από τον δικηγόρο του Προέδρου της Τουρκίας σε βάρος όλων των βουλευτών του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), ανάμεσά τους και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Η εισαγγελία αναμένεται να αποφασίσει εάν θα ξεκινήσει επίσημη έρευνα ή όχι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν μηνύει τον Κιλιτσντάρογλου, ωστόσο ο “Σουλτάνος” είχε αποσύρει όλες της μηνύσεις εναντίον του, όταν ο Κεμάλ πήρε το μέρος του έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου.