Τραμπ: Η πολιτική της Κλίντον στη Συρία θα μας οδηγήσει σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο

Στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο θα οδηγήσει το σχέδιο για τη Συρία της υποψήφιας των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, λόγω της πιθανότητας στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία που φέρει πυρηνικά όπλα, δήλωσε χθες ο υποψήφιος των ρεπουμπλικανών για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ σε αποκλειστική συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters. “Η Κλίντον θα παρασύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε έναν παγκόσμιο πόλεμο με μια πιό επιθετική πολιτική της προς τη λύση του πολέμου” τόνισε με νόημα ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στη συνέντευξή του ο κ. Τραμπ εστίασε περισσότερο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής τονίζοντας ότι η προσπάθεια να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος είναι πιο σημαντική από το να πεισθεί ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ να εγκαταλείψει την εξουσία, καταρρίπτοντας με τον ισχυρισμό του έναν μακροχρόνιο στόχο της αμερικανικής πολιτικής.

Παράλληλα ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος εξέφρασε την απορία πώς θα μπορούσε η κ. Κλίντον να διαπραγματευθεί με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν μετά την δαιμονοποίησή του από εκείνην και επέρριψε ευθύνες στον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για την διολίσθηση των αμερικανικών σχέσεων με τις Φιλιππίνες υπό τον νέο τους Πρόεδρο Ροντρίγκο Ντουτέρτε. Μάλιστα εξέφρασε παράπονα για την έλλειψη υποστήριξης από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στην προεκλογική του εκστρατεία, και υποστήριξε ότι θα μπορούσε εύκολα να κερδίσει τις εκλογές αν τον υποστήριζαν τα στελέχη του κόμματος.

“Αν είχαμε κομματική ενότητα, δεν θα μπορούσαμε να χάσουμε αυτές τις εκλογές στη Χίλαρι Κλίντον”, σημείωσε ο κ. Τραμπ.