Καταιγίδα «κλείνει» τα Στενά των Δαρδανελίων για τα τάνκερ

ΟΙ TURKISH AIRLINES ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΠΤΗΣΕΙΣ

Στο κλείσιμο των Στενών των Δαρδανελίων για τα δεξαμενόπλοια λόγω της καταιγίδας που σαρώνει την περιοχή προχώρησαν σήμερα οι τουρκικές ναυτιλιακές Αρχές, ενώ οι Turkish Airlines ακύρωσαν εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις εντός και εκτός της Κωνσταντινούπολης.

Ο διάπλους των Στενών των Δαρδανελίων διακόπτεται συχνά τους χειμερινούς μήνες λόγω κακοκαιρίας, τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές το μήνα.

Πέντε τάνκερ που κατευθύνονταν βόρεια και ακόμη τρία που κατευθύνονταν νότια και περιμένουν να περάσουν από τα Στενά των Δαρδανελίων, αναμένεται να τα διαπλεύσουν αύριο, ανακοίνωσε η ναυτιλιακή εταιρία GAC.

Το Στενά του Βοσπόρου παραμένουν ανοικτά.

Συνδέοντας τη Μαύρη Θάλασσα με τη Μεσόγειο, τα Στενά των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου σχηματίζουν μία από τις μεγαλύτερες θαλάσσιες οδούς παγκοσμίως για τη μεταφορά ενεργειακών πόρων, με περίπου 10.000 πλοία να διακινούν 150 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων κάθε χρόνο μέσω των οδών αυτών.

Η Turkish Airlines ακύρωσε 10 πτήσεις από και προς την Κωνσταντινούπολη, ενώ ακυρώθηκαν και τα δρομολόγια για τοπικά οχηματαγωγά πλοία που διαπλέουν τον Βόσπορο.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64116042