ΗΠΑ: Τραίνο προσέκρουσε σε αποβάθρα - Μια νεκρή & 108 τραυματίες (φωτό + video)

Δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι βρίσκονταν στο σιδηροδρομικό σταθμό του Χόμποκεν στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, βλέποντας μια αμαξοστοιχία να “εισβάλει” στην αίθουσα αναμονής του τερματικού σταθμού.

Στιγμές τρόμου και πανικού έζησαν φυσικά και οι επιβάτες, ενώ μια γυναίκα έχασε τη ζωή της. Νωρίτερα οι αρχές του Νιου Τζέρσεϊ ανακοίνωσαν ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 έχουν τραυματιστεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι τραυματίες είναι 108. Τρεις από αυτούς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ δεν έχει γνωστοποιηθεί πόσοι από αυτούς είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ανάμεσα στους τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χόμποκεν, είναι και ένας ανήλικος.

Ο μηχανοδηγός του τρένου που προκάλεσε το σιδηροδρομικό δυστύχημα έχει τραυματιστεί σοβαρά, αλλά συνεργάζεται με τις αρχές προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια της τραγωδίας, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι.

Το τρένο, που μετέφερε συνολικά 250 επιβάτες, έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα και προκάλεσε σημαντικές ζημιές στον σταθμό του Χόμποκεν, πρόσθεσε ο ίδιος.

“Οι εικόνες από τον εκτροχιασμό του τρένου στο Νιου Τζέρσι είναι τρομακτικές. Προσεύχομαι για εκείνους που έχασαν αγαπημένα πρόσωπά του καθώς και για τους δεκάδες τραυματίες”, ανακοίνωσε μέσω του Twitter η  Χίλαρι Κλίντον.

Ο αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ, συλλυπήθηκε “όσους εμπλέκονται στο φρικτό δυστύχημα” και χαιρέτισε τις προσπάθειες που κατέβαλαν τα σωστικά συνεργεία για να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες.

Ορισμένοι από τους επιβάτες που βγήκαν σώοι από τα βαγόνια “ανέβασαν” φωτογραφίες στα social media όπου απεικονίζονται οι σιδερένιες μάζες.

«Το τρένο μου μόλις “εισέβαλε” στο σταθμό Χόμποκεν», έγραψε ένας επιβάτης στο Twitter.

«Είμαι τυχερή που είμαι ζωντανή. Είμαστε στο δεύτερο βαγόνι του τρένου που προσέκρουσε στο Χόμποκεν», έγραψε μία γυναίκα.

Ο παρουσιαστής του δικτύου WFAN, Τζον Μίνκο βρισκόταν στο σημείο την ώρα του ατυχήματος λέγοντας ότι “απλώς δεν σταμάτησε. Πέρασε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και μπήκε στην αίθουσα υποδοχής»

Από την πλευρά τους, τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι η ταχύτητα του τραίνου ήταν μεγάλη,  με τους μηχανοδηγούς να μην μπορούν να το σταματήσουν.

Ένας από τους επιβάτες, ο Μπαγιές Σαχ, επέβαινε στο δεύτερο βαγόνι της αμαξοστοιχίας. Μιλώντας στο δίκτυο NBC ανέφερε: «Διήρκησε μόνο λίγα δευτερόλεπτα αλλά έμοιαζε σαν μία αιωνιότητα. Είδα μία γυναίκα εγκλωβισμένη κάτω από το τσιμέντο. Πολλοί άνθρωποι ήταν αιμόφυρτοι, ένας άνδρας έκλαιγε».

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι επιβάτες στο δεύτερο βαγόνι έσπασαν τα παράθυρα έκτακτης ανάγκης για να βγουν και συμπλήρωσε πως το τραίνο είχε περάσει προηγουμένως από τον σταθμό Σεκόκους και μετέφερε πολλούς ανθρώπους, κυρίως το πρώτο και το δεύτερο βαγόνι.

Στο σημείο βρίσκονται σωστικά συνεργεία, καθώς και πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να ερευνήσουν τις συνθήκες του ατυχήματος και να εντοπίσουν τα αίτια.

Τα δρομολόγια των τρένων και του μετρό στο Χόμποκεν έχουν διακοπεί, ενώ ο σταθμός έχει εκκενωθεί. Σύμφωνα με αναφορές,  τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να απεγκλωβίζουν επιβάτες από τα βαγόνια της αμαξοστοιχίας, ενώ έχει σημειωθεί και μερική κατάρρευση της στέγης του σιδηροδρομικού σταθμού.