Αστυνομικοί στις ΗΠΑ σκότωσαν έναν 13χρονο

Ένας 13χρονος έχασε τη ζωή του από πυρά αστυνομικών στο Κολόμπους των ΗΠΑ. Οι αρχές υποψιάζονταν ότι συμμετείχε σε μια ένοπλη επίθεση, ενώ στην κατοχή του ανήλικου αγοριού ήταν ένα αεροβόλο πιστόλι.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της αστυνομίας, οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τον θάνατο του Τάιρι Κινγκ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τετάρτης στο παιδιατρικό νοσοκομείο Nationwide.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αστυνομικοί έσπευσαν το ίδιο απόγευμα σε όπου σημειώθηκε μια ένοπλη ληστεία με περίστροφα με την εμπλοκή πολλών υπόπτων. Οι τρεις άνδρες που εντοπίστηκαν έμοιαζαν πολύ με την περιγραφή που είχε δώσει το φερόμενο θύμα σχετικά με τους δράστες. Όταν επιχείρησαν να τους μιλήσουν, δύο από αυτούς το έβαλαν στα πόδια και οι αστυνομικοί άρχισαν να τους καταδιώκουν.

Σε ένα σοκάκι σε κοντινή απόσταση, ενώ οι αστυνομικοί «προσπαθούσαν να τους συλλάβουν, ένας έβγαλε ένα πιστόλι από τη ζώνη του» αναφέρεται στο κείμενο. «Ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε πολλές φορές και τραυμάτισε τον ύποπτο».

Οι αρχές ανέφεραν επίσης ότι δεν τραυματίστηκε κανείς από τους αστυνομικούς, ούτε ο δεύτερος ύποπτος, τονίζοντας ότι αναζητούνται και άλλοι ύποπτοι.

Τα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας εντόπισαν στο σημείο της τραγωδίας «κάτι που έμοιαζε με ένα περίστροφο», το οποίο αργότερα αποκαλύφθηκε ότι είναι ένα αεροβόλο με λέιζερ.