Eπιμένει στην αποβολή της Ουγγαρίας από την Ε.Ε. ο Ζαν Άσελμπορν

Επιμένει στην αποπομπή της Ουγγαρίας ο Υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, παρά τις αντιδράσεις του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών, Φρ. Στάινμαγερ. Μιλώντας στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο DLF ο κ. Άσελμπορν δήλωσε ότι “ίσως εκφράστηκα άκομψα, αλλά συνεχίζω να υποστηρίζω την γνώμη μου” και χαρακτήρισε αυτά τα οποία πράττει η Ουγγαρία “εξαιρετικά άσχημα”.

Παράλληλα ο κ. Άσελμπορν ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει να τιμωρηθεί η χώρα, αλλά “όταν μια κυβέρνηση πολιτεύεται πέραν των ευρωπαϊκών αξιών, τότε η συμμετοχή της δεν έχει νόημα” και πρόσθεσε ότι “στην Ουγγαρία έχουν αναρτηθεί πλακάτ με τα οποία εξομοιώνονται οι πρόσφυγες με τους τρομοκράτες”.

Ταυτόχρονα έκανε λόγο για “προπαγανδιστική υστερία η οποία έχει ξεσπάσει στη χώρα” αυτή και υπενθύμισε ότι ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν έχει χαρακτηρίσει την γραφειοκρατία των Βρυξελλών “δημοκρατία του Ράιχ των Βρυξελλών”, η οποία θέλει να καταστρέψει τη χριστιανική Δύση.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωετρικών του Λουξεμβούργου, η Ουγγαρία δεν παραβιάζει μόνο τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά στρέφεται κατά της κουλτούρας των αξιών επί της οποίας οικοδομήθηκε η Ευρώπη το 1945 και τόνισε ότι “είτε θα το καταπιεί κανείς, είτε θα βάλει τις φωνές”.

Καταλήγοντας ο κ. Άσελμπορν εξέφρασε την ελπίδα ότι η κραυγή διαμαρτυρίας του “δεν θα θεωρηθεί επίθεση στον ουγγρικό λαό, αλλά ότι απευθύνεται στην κυβέρνηση, μήπως έτσι πάρει ίσως μια βαθιά ανάσα και σκεφτεί τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και που θα μπορούσαν να καταλήξουν τέτοιες θέσεις”.