«Ο Άνθρωπος Που Πέφτει» - Η απίστευτη φωτογραφία από την 11η Σεπτεμβρίου

Δεκαπέντε χρόνια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 και οι μνήμες είναι ακόμα νωπές από το μοιραίο τρομοκρατικό χτύπημα που κόστισε την ζωή εκατοντάδων ανθρώπων.

Ο φωτορεπόρτερ του Associated Press, Richard Drew, μιλά για τη φωτογραφία που τράβηξε, η οποία συνεχίζει να στοιχειώνει όλους όσους θυμούνται τα τραγικά εκείνα γεγονότα.

Πρόκειται για την εικόνα ενός άνδρα ο οποίος βρισκόταν στο World Trade Center και αντιλαμβανόμενος ότι δεν πρόκειται να σωθεί,  έκανε «βουτιά» στο κενό. Η φωτογραφία έμεινε στην ιστορία με τον τίτλο «Άνθρωπος που πέφτει».

pyrg2

«Σε μια ημέρα μαζικής τραγωδίας, αυτή η φωτογραφία είναι μια από τις πιο πολυσυζητημένες φωτογραφίες που έχουν ως θέμα έναν άνθρωπο που πεθαίνει», σχολιάζει το αμερικανικό περιοδικό TIME και προσθέτει: «Δημοσιεύθηκε σε εφημερίδες στις ΗΠΑ, τις ημέρες που ακολούθησαν της επίθεσης, αλλά η αντίδραση των αναγνωστών την καταδίκασε σε μια προσωρινή αφάνεια».

pyrg3

Η πραγματική ταυτότητα του ανθρώπου που απεικονίζεται στη φωτογραφία παραμένει μέχρι σήμερα άγνωστη.

“Δεν είχα σκεφτεί ότι θα τραβούσα κάποια φωτογραφία εκείνη την ημέρα, αλλά ίσως είναι η μόνη φωτογραφία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και δείχνει κάποιον να πεθαίνει” σημειώνει ο φωτορεπόρτερ.

pyrg4

Δείτε το βίντεο στο οποίο ο φωτογράφος διηγείται την ιστορία της πιο αμφιλεγόμενης φωτογραφίας από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.