Τουλάχιστον 17 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές στη Χάμα της Συρίας

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις σφοδρές αεροπορικές επιδρομές που έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε περιοχή της επαρχίας Χάμα, την οποία κατέλαβαν πρόσφατα Σύροι αντάρτες εκδιώκοντας τις κυβερνητικές δυνάμεις, ενώ η Δαμασκός εξαπέλυσε αντεπίθεση στην περιοχή, η οποία είναι στρατηγικής σημασίας για τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές που έγιναν στη διάρκεια της νύχτας, διευκρινίζοντας ότι αυτές είχαν στόχο οδική αρτηρία ανάμεσα στην πόλη Αλ Λατάμενα και την επαρχία Ιντλίμπ, περιφέρεια της βορειοδυτικής Συρίας η οποία βρίσκεται ως επί το πλείστον υπό τον έλεγχο των ανταρτικών δυνάμεων.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι η πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε επιδρομές σε συγκεκριμένους στόχους εναντίον τρομοκρατών, όπως τους χαρακτήρισε, στην περιοχή, σκοτώνοντας δεκάδες από αυτούς. Η επίθεση που εξαπέλυσαν οι αντάρτες την Τρίτη απειλεί φιλοκυβερνητικές περιοχές στις οποίες ζουν χριστιανοί και αλαουΐτες, σιιτική μουσουλμανική μειονότητα από την οποία προέρχεται ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.

Στην επίθεση μετέχουν οι τζιχαντιστές της Τζουντ Αλ Άκσα και ανταρτικές οργανώσεις που πολεμούν υπό τη σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Η Τζάις Αλ Νασρ, μια από τις ανταρτικές αυτές οργανώσεις, δηλώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας ότι δύο διοικητές και τρεις μαχητές της σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις στη Χάμα.