Έτινγκερ: Η Τουρκία δεν θα γίνει μέλος της ΕΕ όσο είναι Πρόεδρος ο Ερντογάν

Η Τουρκία δεν θα γίνει μέλος της ΕΕ όσο ο Ταγίπ Ερντογάν είναι Πρόεδρος δήλωσε σήμερα στην γερμανική εφημερίδα Bild ο Γερμανός Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση Γκίντερ Έτινγκερ.

Σε συνέντευξή του στην BILD o κ. Έτινγκερ τόνισε ότι “θα είναι πιθανόν ένα θέμα για την περίοδο μετά τον Ερντογάν” και πρόσθεσε ότι “με δεδομένη την κατάσταση που ισχύει σήμερα, η ένταξη δεν είναι ρεαλιστική έως και την επόμενη δεκαετία”. Μάλιστα την Κυριακή ο Γερμανός Αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε πως δεν βλέπει τη Τουρκία να γίνεται μέλος της ΕΕ στη διάρκεια της πολιτικής σταδιοδρομίας του και σημείωσε πως η Ένωση δεν θα είναι σε θέση να δεχθεί την Τουρκία ακόμη και αν η Άγκυρα εκπλήρωνε αύριο όλες τις προϋποθέσεις για την ένταξή της.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Γερμανός Επίτροπος εξέφρασε επίσης αμφιβολίες για το ενδεχόμενο μιας εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, λέγοντας ότι δεν θα στοιχημάτιζε πολλά υπέρ του Brexit και σημείωσε ο συντηρητικός πολιτικός στην εφημερίδα BILD ότι “ξεκινάμε από την αρχή ότι η ψήφος των πολιτών είναι πολιτικά δεσμευτική για τη βρετανική κυβέρνηση. Αλλά είναι πιθανόν η κοινή γνώμη να αλλάξει αν η οικονομική κατάσταση επιδεινωθεί μετά το Brexit”.

Σύμφωνα με τον Έτινγκερ, όσο περισσότερο η Βρετανία περιμένει προτού ξεκινήσει τη διαδικασία εξόδου από την ΕΕ, τόσο “η οικονομική και πολιτική κατάσταση θα γίνεται πιο αβέβαιη”.