Συρία: Eπτά άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς στη Χομς

Αεροσκάφη που πιστεύεται ότι ανήκουν στη συριακή πολεμική αεροπορία βομβάρδισαν χθες την πολιορκημένη συνοικία αλ Ουάερ της πόλης Χομς, μία ημέρα μετά την αποχώρηση των κατοίκων και των μαχητών από τη Νταράγια, ένα προάστιο της πρωτεύουσας Δαμασκού.

Όπως ανέφεραν κάτοικοι και μια ΜΚΟ έγιναν τουλάχιστον οκτώ αεροπορικές επιδρομές εναντίον της συνοικίας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άμαχοι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι κάτοικοι της Χομς, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας.  Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανάμεσα στους νεκρούς ήταν μια γυναίκα και ένα παιδί.

Ήταν η δεύτερη ημέρα αεροπορικών επιδρομών στην αλ Ουάερ. Αντικαθεστωτικοί και αντάρτες διατείνονται ότι ο στρατός εντείνει την πίεση στην αλ Ουάερ για να αναγκάσει τους αντιπάλους του να παραδοθούν. Οι αντάρτες στην αλ Ουάερ υπολογίζεται ότι είναι αρκετές χιλιάδες, ενώ οι άμαχοι 50.000.

«Το καθεστώς αφού κατάφερε να διώξει τους πολίτες από τη Νταράγια κλιμακώνει την πίεσή του σε εμάς», δήλωσε ένας αντικαθεστωτικός στην αλ Ουάερ.