Η Τουρκία στηρίζει επιχείρηση κατά του ISIS στα σύνορα με τη Συρία

Πλήρη υποστήριξη ώστε να αποσπαστεί η πόλη Τζαράμπλους στα συροτουρκικά σύνορα από το Ισλαμικό Κράτος θα προσφέρει η Τουρκία, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λίγες ώρες μετά από την αναφορά σύρων ανταρτών ότι ετοιμάζονται να επιτεθούν από το τουρκικό έδαφος.

“Δεν θέλουμε το Ντάες (σ.σ. ακρώνυμο του ΙΚ στα αραβικά) ούτε στο Ιράκ ούτε στη Συρία. Θα προσφέρουμε κάθε είδους υποστήριξη στην επιχείρηση (με στόχο την εκδίωξη των τζιχαντιστών) από τη Τζαράμπλους”, σημείωσε ο Τσαβούσογλου.

Η επιχείρηση είναι σημαντική για την ασφάλεια της Τουρκίας, συνέχισε ο Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα. Η τουρκική κυβέρνηση δεν θέλει οι Κούρδοι μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), που ήδη ελέγχουν μεγάλες εκτάσεις στη βόρεια Συρία, να αποκτήσουν τον έλεγχο αυτής της συνοριακής πόλης στρατηγικής σημασίας.

Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), οι YPG και το ΙΚ έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους εναντίον της Τουρκίας μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Εξάλλου πάνω από 330 υπάλληλοι του διπλωματικού σώματος έχουν ανακληθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά την απόπειρα και 31 αναζητούνται, ανέφερε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.