Ινδία: Επίθεση αυτονομιστών σε αγορά - Νεκροί και τραυματίες

Τουλάχιστον 14 άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 16 τραυματίστηκαν στην Ινδία, έπειτα από επίθεση αυτονομιστών σε πολυσύχναστη αγορά στην επαρχία Άσαμ.

Μαχητές του Εθνικού Δημοκρατικού Μετώπου άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι έξι μαχητές εμφανίστηκαν με μηχανές στην αγορά της περιοχής και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, πετώντας μάλιστα και χειροβομβίδες.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην αγορά του Μπαλατζάν, λίγο έξω από την πόλη Κοκρατζχάρ. Ένας από τους δράστες σκοτώθηκε από πυρά της ομάδας ασφαλείας. Οι υπόλοιποι πέντε κατάφεραν να διαφύγουν. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της τοπικής αστυνομίας, από την επίθεση πολλά σπίτια και καταστήματα υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές.

Το Εθνικό Δημοκρατικό Μέτωπο του Μπόντολαντ μάχεται για την ανεξαρτητοποίηση της περιοχής του Μπόντο εδώ και πολλές δεκαετίες. Η περιοχή αυτή αριθμεί τουλάχιστον 33 εκατ. ανθρώπους, σχεδόν το ένα δέκατο του πληθυσμού της επαρχίας Άσαμ.

Η επίθεση αυτή ήταν μία από τις χειρότερες των τελευταίων χρόνων, ενώ το 2014, το ίδιο γκρουπ είχε σκοτώσει 60 μουσουλμάνους προσκυνητές. Η οργάνωση ζητά την ανεξαρτητοποίηση της περιοχής από την Ινδία και την απελευθέρωση των καλλιεργιών τσαγιού. Η μάχη αυτή ξεκίνησε πριν από 100 χρόνια και συνεχίζεται, με πολύνεκρα επεισόδια και ευρείες επεμβάσεις του στρατού στην περιοχή.