Η Τουρκία παραδέχεται για πρώτη φορά ότι ορισμένες απολύσεις ήταν άδικες

Έπειτα από χιλιάδες απομακρύνσεις από το τουρκικό δημόσιο αλλά και συλλήψεις που ξεπερνούν τις 10.000, η Άγκυρα παραδέχεται για πρώτη φορά ότι ενδεχομένως να έγιναν “σφάλματα” κατά τις εκκαθαρίσεις έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου ότι “εάν υπήρξαν λάθη, εμείς θα τα διορθώσουμε. Οι πολίτες που δεν έχουν σχέση με εκείνους (τους υποστηρικτές του Γκιουλέν) πρέπει να είναι ήρεμοι» καθώς «δεν θα τους συμβεί τίποτα κακό».

Συνεχίζοντας ωστόσο τόνισε ότι όσοι συνδέονται με τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα «πρέπει να φοβούνται, θα πληρώσουν το τίμημα».

Από την πλευρά του, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε αναφέρει ότι υπάρχει περίπτωση ανάμεσα στα πρόσωπα που βρέθηκαν στο στόχαστρο, να βρίσκονται και ορισμένα που διώχθηκαν με καταχρηστικό τρόπο.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο Γκιλντιρίμ τόνισε: «Ενδελεχής εργασία βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με εκείνους που απολύθηκαν. Υπήρχαν μετά βεβαιότητας μεταξύ τους πρόσωπα που έπεσαν θύματα άδικων διαδικασιών. Δεν θα πούμε (στο ζήτημα των αδικιών) ότι δεν υπήρξαν. Θα διαφοροποιήσουμε εκείνους που είναι ένοχοι κι εκείνους που δεν είναι».