Βρέθηκε πτερύγιο στην Τανζανία - Πιθανόν να είναι από τη μοιραία πτήση της Malaysia Airlines

Οι αρχές της Αυστραλίας επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το τμήμα πτερυγίου που βρέθηκε στην Τανζανία να προέρχεται από την πτήση MH370 της Malaysia Airlines που αγνοείται από το 2014.

Οι αρχές κατάληξαν στο συμπέρασμα αυτό ύστερα από τις έρευνες που πραγματοποίησαν εμπειρογνώμονες από τη Υπηρεσία Μεταφορών και Ασφάλειας της Αυστραλίας.

Ο υπουργός Μεταφορών της Αυστραλίας Ντάρεν Τσέστερ ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωση ότι οι εμπειρογνώμονες θα συνεχίσουν τις αναλύσεις «προκειμένου να αξιολογήσουν τις πληροφορίες μπορούν να εξαχθούν» από το κομμάτι που έχει βρεθεί. Μέχρι στιγμής, ένα εύρημα έχει επιβεβαιωθεί ότι προέρχεται από εξαφανισμένο Boeing-777, ενώ τέσσερα ακόμα θεωρείται “σχεδόν βέβαιο” ότι προέρχονται από το συγκεκριμένο αεροσκάφος.

Το εύρημα, ωστόσο, δεν επαρκεί για την διεύρυνση της ζώνης έρευνας καθώς το σημείο που εντοπίστηκε συνάδει με τη θεωρία ότι κομμάτια που αεροσκάφους παρασύρθηκαν από θαλάσσια ρεύματα και επαληθεύει την περιοχή όπου έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Η Κίνα, η Μαλαισία και η Αυστραλία έχουν επιβεβαιώσει ότι η εν εξελίξει έρευνα θα ανασταλεί μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση στα εναπομείναντα 10.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, εκτός κι αν προκύψουν νέες ενδείξεις για την ακριβή τοποθεσία όπου θα μπορούσε να έχει καταπέσει το αεροσκάφος.

«Συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι το αεροσκάφος θα εντοπιστεί στην περιοχή έρευνας που απομένει», δήλωσε ο Τσέστερ.

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου του 2014 ενώ εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ-Πεκίνο, με 239 επιβαίνοντες, κυρίως Κινέζους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ