Το μέλλον της κατοικίας - Μερικά από τα ωραιότερα σπίτια που μπορούν και να... μετακινηθούν

Μπορεί να ακούγεται αδύνατο, αλλά οι παρακάτω κατοικίες μπορούν να μεταφερθούν και να προσφέρουν ακριβώς ότι και μία μόνιμη κατοικία.

APH80, Abaton

Αυτό το σπίτι μπορεί να μοιάζει χτισμένο. Δεν είναι όμως. Βρίσκεται σε επαρχιακή πόλη στην Ισπανία και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σε φορτηγό και να μεταφερθεί. Αποτελείται από προκατασκευασμένα υλικά και μπορεί να «συναρμολογηθεί» μέσα σε μία μέρα. Έχει τη δυνατότητα να στεγάσει δύο άτομα και οι τοίχοι που είναι τσιμεντένιοι, μετακινούνται δημιουργώντας παράθυρα και πόρτες.

Tsinghua, studio Liu Lubin

Φτιαγμένο από συμπιεσμένα μεγάλης αντοχής υφάσματα, χωρισμένο σε τρία κομμάτια, το σπίτι αυτό δίνει την δυνατότητα στον ιδιοκτήτη του να το μεταφέρει εύκολα αλλά και να αλλάξει την διαρρύθμιση των χώρων.

Bao House, dot Architects

Απέξω μπορεί να φαίνεται σαν ένα τεράστιο καπιτονέ σκαμπό, στην πραγματικότητα όμως είναι ένα σπίτι χωρητικότητας τριών ανθρώπων, που μεταφέρεται ακόμα και με τρίκυκλο και είναι ειδικά σχεδιασμένο για έκθεση στην Κίνα.

Hut on Sleds, Crosson Clarke Carnachan Architecs

Το συγκεκριμένο σπίτι σχεδιάστηκε για να δώσει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν περιοχές λόγω καιρικών διαβρώσεων, αλλά είναι ιδανικές για εξοχική κατοικία. Το αρχιτεκτονικό γραφείο λοιπόν, σχεδίασε το σπίτι πάνω σε χιονοδρομικό όχημα, επιτρέποντας να μετακινηθεί. Μπορεί να κατοικηθεί από πενταμελή οικογένεια, καθώς αποτελείται από δύο ορόφους

Sleepbox, Arch Group

Με Ρώσο σχεδιαστή το Sleepbox, αποτελεί λύση στην βραχυπρόθεσμη διαμονή ανθρώπων σε διάφορα μέρη, όπως σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια, ακόμα και εμπορικά κέντρα. Μέσα μπορούν να κοιμηθούν 2 άτομα και υπάρχει και δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών συσκευών.

Fincube, studio Aisslingera

Το συγκεκριμένο σπίτι, χωρίζεται σε μέρη, ώστε να μπορεί να μετακινηθεί και είναι ιδανική κατοικία για ορεινές περιοχές, σύμφωνα με τους σχεδιαστές του.

New Refuge Gervasutti, LEAPfactory

Ενώ όλα τα προηγούμενα σπίτια, είναι για ιδιώτες, το συγκεκριμένο σχεδιάστηκε από Ιταλικό αρχιτεκτονικό γραφείο, ειδικευόμενο σε συναρμολογούμενους χώρους για «επικίνδυνα περιβάλλοντα» και αποτελεί καταφύγιο για ορειβάτες στις Άλπεις. Μεταφέρεται με ελικόπτερο.

Opera, Axel Enthoven

Εξοχική κατοικία που μοιάζει με σκηνή, αναπαριστά την οροφή του κέντρου τεχνών Sydney Opera House, στο Σίδνεϊ. Είναι 100% φτιαγμένο στο χέρι και μπορεί να φιλοξενήσει δύο άτομα.

 

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/