Βρετανία: Υποψήφιος για την ηγεσία των Εργατικών και ο Όουεν Σμιθ

Στις 12 Σεπτεμβρίου πρόκειται να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές των Εργατικών. Υποψηφιότητα έθεσε σήμερα ο Όουεν Σμιθ για την αρχηγία των Εργατικών, κάνοντας κριτική στον Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο Όουεν Σμιθ ανέφερε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο του BBC ότι «ο Τζέρεμι είναι ένας καλός άνθρωπος που πιστεύει στις μεγάλες αξίες του Εργατικού Κόμματος…, ωστόσο δεν είναι ο ηγέτης που μπορεί να μας οδηγήσει στις εκλογές με νίκη των Εργατικών», ενώ πρόσθεσε ότι «έχω ριζοσπαστικές και αξιόπιστες πολιτικές που θέλω να τις παρουσιάσω στο κόμμα, στηρίζοντας την υποψηφιότητά μου για να είμαι ο επόμενος ηγέτης των Εργατικών, αλλά και ο επόμενος πρωθυπουργός».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία διαδοχής ενεργοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας όταν η βουλευτής Άντζελα Ιγκλ αμφισβήτησε την ηγεσία του Κόρμπιν και ανακοίνωσε ότι διεκδικεί την ηγεσία του κόμματος. Το Εργατικό Κόμμα αποφάσισε ότι ο Κόρμπιν έχει αυτομάτως το δικαίωμα υποψηφιότητας στην εκλογική διαδικασία, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση από τους βουλευτές.