Ισχυρά μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι για τον τελικό του Euro

Πάνω από 5.000 αστυνομικοί έχουν τοποθετηθεί σήμερα σε σημεία- κλειδιά του Παρισιού, ενόψει του αποψινού τελικού του Euro, ανάμεσα στη Γαλλία και την Πορτογαλία.

Περιπολίες θα γίνονται στα Stade de France, στη ζώνη των φιλάθλων κοντά στον Πύργο του Αιφελ αλλά και στη λεωφόρο Champs Elysees. Ομως, σε περίπτωση που οι διοργανωτές «σηκώσουν» το πολύτιμο τρόπαιο, τότε δεν θα γίνει «παρέλαση» θριάμβου στους δρόμους του Παρισιού για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με το BBC που επικαλείται πληροφορίες από τους διοργανωτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1998, όταν η Γαλλία αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, στο Μουντιάλ που φιλοξένησε, πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν.

Η αστυνομία και ο στρατός βρίσκονται στους δρόμους του Παρισιού, για λόγους ασφαλείας, από τον περασμένο Νοέμβριο, μετά από το μακελειό που στοίχισε τη ζωή σε 130 ανθρώπους. Σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους, περίπου 1.900 αστυνομικοί θα περιπολούν στη ζώνη των φιλάθλων και άλλοι 3.400 θα είναι στα Ηλύσια Πεδία, κάποιοι από τους οποίους θα μετακινηθούν εκεί από το στάδιο, μόλις ξεκινήσει ο τελικός.