Λίντσομ: Ναι στην παραμονή μεταναστών, προτεραιότητα το ελεύθερο εμπόριο Βρετανίας - Ε.Ε.

Την παραμονή των νόμιμων μεταναστών στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την αποχώρησή του από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την διαπραγμάτευση συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της χώρας και των «27» έθεσε ως κομβικά ζητήματα η Άντρια Λίντσομ, υποψήφια για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία.

Η κ. Λίντσομ, Υφυπουργός Ενέργειας και δεύτερη επικρατέστερη υποψήφια πίσω από την Τερέζα Μέι, ανέφερε επίσης ότι όσοι Βρετανοί θέλουν να σπουδάζουν ή να αναζητούν εργασία στην υπόλοιπη Ευρώπη θα είναι ελεύθεροι να το κάνουν.

«Θέλουμε ελεγχόμενη μετανάστευση, με διαφανείς όρους, ανοικτή σε όσους έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν, αλλά και σε ταλαντούχους ανθρώπους από όλο τον κόσμο», είπε η κ. Λίντσομ, εκ των βασικών πολιτικών υποστηρικτών του Brexit μέσα στο κεντροδεξιό, κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα.

Η συντηρητική πολιτικός τόνισε ακόμη ότι η διαπραγμάτευση μιας συμφωνίας για εμπόριο χωρίς δασμούς μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί προτεραιότητα για τη βρετανική κυβέρνηση.

Η κ. Λίντσομ ήρθε δεύτερη στην πρώτη ψηφοφορία για τον νέο ηγέτη των Συντηρητικών, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Ντέιβιντ Κάμερον. Η Τερέζα Μέι έλαβε τις ψήφους 165 βουλευτών (50,2%), η κ. Λίντσομ 66 (20,1%) και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ 48 (14,6%). Ο Λίαμ Φοξ, ο οποίος έλαβε 16 ψήφους (4,9%) αποκλείστηκε και ο Στέφεν Κραμπ, ο οποίος έλαβε 34 (10,3%) αποσύρθηκε από την κούρσα.