Euro 2016: Η Γαλλία είναι ελκυστικός στόχος για το ISIS, είπε Γερμανός Υπουργός

Ως ελκυστικό στόχο για το Ισλαμικό Κράτος χαρακτήρισε τη Γαλλία ο Γερμανός Υπουργός Εσωτερικών, στην περίπτωση που η χώρα φτάσει στον τελικό του Euro.

Μιλώντας στο Reuters ο Τόμας ντε Μεζιέρ συμπλήρωσε ωστόσο ότι οι Γάλλοι είναι καλά προετοιμασμένοι. «Δεν έχουμε σοβαρές ενδείξεις για τρομοκρατικές επιθέσεις. Βέβαια, αυτό μπορεί να αλλάξει στους εναπομείναντες αγώνες», πρόσθεσε.

Όσο πιο εντυπωσιακές είναι οι αναμετρήσεις και όσο πιο ισχυρή εμφανίζεται η Γαλλία, τόσο πιο μεγαλώνει το ρίσκο τρομοκρατικής επίθεσης στον τελικό, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό. «Όμως, οι υπηρεσίες ασφαλείας το ξέρουν αυτό», συμπλήρωσε.

Η Γαλλία έχει επιστρατεύσει περισσότερους από 90.000 στρατιώτες, αστυνομικούς και ανθρώπους ιδιωτικών υπηρεσιών security, για την ασφάλεια του Euro.

Συνεχίζοντας ο Ντε Μεζιέρ προειδοποίησε εκ νέου ότι το Ισλαμικό Κράτος θα προσπαθήσει να κάνει θεαματικές επιθέσεις στο εξωτερικό, εξαιτίας της στρατιωτικής πίεσης υπό την οποία βρίσκεται στη Συρία και το Ιράκ, χάνοντας εδάφη.

«Κάποιοι λένε ότι η τρομοκρατική απειλή μειώνεται όσο υπάρχουν στρατιωτικές επιτυχίες εκεί, όσο απωθείται το ISIS και οι πόλεις ανακαταλαμβάνονται. Δεν το βλέπω έτσι. Αν το Ισλαμικό Κράτος αποδυναμωθεί, θα προσπαθήσει να μεταφέρει τις συγκρούσεις στο εξωτερικό», τόνισε ο Γερμανός Υπουργός.