Η άλλη πλευρά του πλανητάρχη: Ο Ομπάμα βλέπει Game of Thrones, παίζει online παιχνίδια και δεν πίνει καφέ

Στο οβάλ γραφείο, ο Αμερικανός Πρόεδρος τηρεί πιστά το πρόγραμμα του, κυβερνά τις ΗΠΑ, δέχεται καθημερινά emails μέχρι και στη 1 το βράδυ, και “κλείνει” οικονομικές συμφωνίες.

Ο Μπαράκ Ομπάμα μπορεί να μετράει αντίστροφα τις μέρες που του απομένουν στον Λευκό Οίκο, αλλά σύμφωνα και με δημοσίευμα του ξένου τύπου, αποκαλεί τον εαυτό του “νυχτόβιο τύπο”, και αποκαλύπτεται το πρόγραμμά του.

Σχεδόν κάθε βράδυ βρίσκεται στον Λευκό Οίκο, έχει δείπνο με την οικογένειά του στις 6:30, και έπειτα “κλείνεται” στο γραφείο του, στον ιδιωτικό του χώρο, στο δεύτερο όροφο.

Εκεί, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει και άνθρωπος του επιτελείου του, περνά περίπου πέντε με έξι ώρες μόνος του.

Δουλεύει και επεξεργάζεται τις ομιλίες τους. Ενημερώνεται για τις ειδήσεις της ημέρας ενώ την ίδια ώρα, ως Πρόεδρος, είναι δίπλα στο λαό, επομένως διαβάζει 10 γράμματα Αμερικανών πολιτών

Ο Ομπάμα, παράλληλα, παρακολουθεί ESPN, διαβάζει λογοτεχνήματα ή.. παίζει online παιχνίδια ώστε να χαλαρώσει, στο iPad του.

Σαν σωστός σύζυγος, δέχεται και επίσκεψη από την Michelle Obama, η οποία βέβαια πάει για ύπνο νωρίτερα από τον Πρόεδρο, ο οποίος κοιμάται περίπου πέντε ώρες. Αδιαμφισβήτητα, για τον Ομπάμα, ο χρόνος που περνά μόνος του, είναι πολύτιμος.

«Ο καθένας βρίσκει τον χρόνο του, ώστε να βάλει σε μια σειρά τις σκέψεις του. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μέσα στη μέρα, με μισή ώρα διάλειμμα”, ανέφερε άνθρωπος του επιτελείου του, Rahm Emanuel.

Χαρακτηριστικά, το δημοσίευμα αναφέρεται και στο πρόγραμμα προηγούμενων πολιτικών, όπως ο George W. Bush, που πήγαινε στο κρεβάτι στις 10, ενώ ο Bill Clinton, είχε ίδιο πρόγραμμα με τον Obama, αλλά περνούσε το χρόνο του διαφορετικά, με τηλεφωνικές επικοινωνίες με φίλους και άλλους πολιτικούς.

FILE -- President Barack Obama with outgoing Chief of Staff Rahm Emmanuel during his departure ceremony in the East Room of the White House in Washington, Oct. 1, 2010. Obama calls himself a “night guy,” and as president of the U.S. has come to see the long, solitary hours after dark as essential to him as his time in the Oval Office. (Drew Angerer/The New York Times)

Μάλιστα, για να μείνει ξύπνιος ο Πρόεδρος, δεν καταφεύγει στη λύση της καφεΐνης. Αντίθετα, σπάνια πίνει καφέ ή τσάι, ενώ πολύ συχνά έχει κοντά του ένα μπουκάλι νερό. Το εντυπωσιακό; Κάθε βράδυ, προσθέτει στη διατροφή του, 7 αμύγδαλα.

“Η Michelle και εγώ κάνουμε ένα αστείο. Όχι έξι. Όχι οχτώ. Πάντα εφτά αμύγδαλα”, σχολίασε ο πρώην προσωπικός σεφ του Ομπάμα.

Βέβαια, αυτό που προκαλεί εξαιρετική εντύπωση, είναι το γεγονός πως, μέσα στο οβάλ γραφείο, Treaty Room, “δε γίνεται μόνο δουλειά”.

Εκτός, από ατομικά online παιχνίδια, ο Πρόεδρος, χαλαρώνει παίζοντας online Scrabble.

ομπαμα3

Μάλιστα, όταν υπάρχει στην τηλεόραση αγώνας ποδοσφαίρου, ο Ομπάμα, δυναμώνει τον ήχο, και όταν τελειώνει το παιχνίδι, δε διστάζει να στέλνει μηνύματα στους παίκτες – πρωταγωνιστές. “Οι Duke έπρεπε να κερδίσουν”.

Ακόμη, στον ελεύθερό του χρόνο, επιλέγει να ενημερώνεται από εφημερίδες όπως είναι οι The New York Times, The Washington Post και The Wall Street Journal, στο iPad.

Τέλος, μέχρι και ο Αμερικάνος Πρόεδρος δε θα μπορούσε να γλιτώσει από το “Game of Thrones”. Όπως ο περισσότερος κόσμος, έτσι και ο ίδιος με τη σύζυγό του, παρακολουθούν με αγωνία τα επεισόδια της πασίγνωστης αυτής σειράς, αλλά και της σειράς “Boardwalk Empire”, κάθε σαββατοκύριακο.

Έξι μήνες απομένουν, κατά τη διάρκεια των οποίων, ο Μπαράκ Όμπάμα, θα έχει τη δυνατότητα, να περνά το χρόνο του στο Treaty Room, μιας και η θητεία του ως Πρόεδρος, λήγει. Όπως είχε αποκαλύψει και ο ίδιος τον περασμένο Μάρτιο, “όταν θα βρεθώ έξω από τον Λευκό Οίκο, θα αξιοποιήσω τους τρεις ή τέσσερις πρώτους μήνες, για να κοιμηθώ”.

ΠΗΓΗ: boston.com