Μπερίσα κατά Έντι Ράμα: Η χώρα έγινε εξαιτίας σου "Δημοκρατία του χασίς"

Το θέμα της εκτεταμένης και συστηματικής καλλιέργειας χασίς στην Αλβανία έχει οξύνει ιδιαίτερα το πολιτικό κλίμα στη χώρα, με την αντιπολίτευση να ασκεί εντονότατη κριτική σε βάρος της Κυβέρνησης.

“Δημοκρατία του χασίς” αποκάλεσε την Αλβανία ο τέως Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, ο οποίος μιλώντας στο κοινοβούλιο προχώρησε σε καταγγελίες σε βάρος του νυν ηγέτη της χώρας, Έντι Ράμα, λέγοντας ότι χάρις στην εύνοια και την προστασία της Κυβέρνησής του, η Αλβανία έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο φυτώριο χασισοκαλλιέργειας.

Η κεντροδεξιά αντιπολίτευση, υποστηρίζει ότι στο μείζον αυτό ζήτημα η Αστυνομία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, εξαιτίας της προστασίας που παρέχει σε φυτείες χασίς. Μάλιστα η αντιπολίτευση ανέφερε και συγκεκριμένες περιοχές, όπου ακμάζει η χασισοκαλλιέργεια, όπως είναι το Τεπελένι, η Χιμάρα, η Αυλώνα και οι Άγιοι Σαράντα, παρουσιάζοντας και φωτογραφικό υλικό.

Η Κυβέρνηση από την άλλη υποστηρίζει ότι η Αστυνομία έχει καταστρέψει σε όλη τη χώρα περισσότερες από 110 χιλιάδες φυτά χασίς.

Ωστόσο η αντιπολίτευση δεν δείχνει να πείθεται από τα παραπάνω επιχειρήματα, λέγοντας ότι μέχρι τώρα έχουν γίνει ελάχιστες συλλήψεις κάτι που -όπως λένε- δημιουργεί πολλές απορίες.

Σημειώνεται ότι το 2015 η Κυβέρνηση του Έντι Ράμα οργάνωσε μια μεγάλη επιχείρηση κατά την οποία καταστράφηκαν μεγάλες φυτείες ινδικής κάνναβης στο χωριό Λαζαράτι, στην περιοχή του Αργυρόκαστρου. Η επιχείρηση αυτή έπληξε σημαντικά το εγχώριο κύκλωμα ναρκωτικών, ωστόσο η παραγωγή της ινδικής κάνναβης έχει επεκταθεί σε όλη τη χώρα.