Ο «καλύτερος διευθυντής του κόσμου» δίνει χρήματα στους υπαλλήλους του για να πάνε διακοπές!

Ευτυχώς υπάρχουν  και αυτοί οι διευθυντές που έχουν πιάσει το νόημα και γνωρίζουν πολύ καλά  τι πρέπει να κάνουν ώστε οι επιχειρήσεις τους να βγάζουν πολλά χρήματα.

Όλα εξαρτώνται από τους εργαζόμενους κατά πόσο δηλαδή είναι ικανοποιημένοι από τις απολαβές αλλά και από το σεβασμό που τους δείχνουν οι ανώτεροι τους . Αυτοί οι λόγοι αυξάνουν την παραγωγικότητα τους και τους κάνουν καλύτερους στην δουλειά τους.

Γνωρίζοντας όλα αυτά ο διευθυντής της εταιρίας διαχείρισης επαφών «FullConctact» ανακοίνωσε στους υπάλληλους τους πως θα πληρώνει εκείνος τις διακοπές τους, δίνοντας τους ένα αρκετά μεγάλο πόσο.

Το καλύτερο όλων ήταν όταν τους αποκάλυψε το ποσό που θα τους δίνει για να κάνουν διακοπές, αλλά πριν τους το ανακοινώσει τους έβαλε τρεις απαράβατους όρους:

comp

O συνιδρυτής της εταιρίας Μπαρτ Λόρανγκ, απαίτησε από τους εργαζόμενούς του:

1. Να μην σηκώνουν τηλέφωνα και να μην απαντούν στα μηνύματα ή τα emails, όσο είναι διακοπές.
2. Να μην ανοίξουν τον υπολογιστή τους και γενικά να μην σκεφτούν τη δουλειά και
3. Να μην πάνε καθόλου διακοπές αν δεν δεχθούν το δώρο του.

Έτσι μετά από αυτούς τους όρους,  ο «καλύτερος διευθυντής του κόσμου» θα δώσει σε κάθε υπάλληλό της εταιρίας του 6,800 ευρώ για να κάνει ξένοιαστος τις διακοπές του, όπου εκείνος επιθυμεί.

«Ήδη μεγάλες εταιρίες έχουν ξεκινήσει να υλοποιούν αυτή την ιδέα, ότι δηλαδή η ευτυχία των εργαζομένων πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα. Μπορεί να είναι δύσκολο να υπολογιστεί η αξία των επενδύσεων σε δολάρια, δεν ισχύει το ίδιο για να καταλάβεις πως αισθάνεται ένας εργαζόμενος που επιστρέφεις από πληρωμένες διακοπές. Βλέπετε, οι υπάλληλοί μου, μόλις επιστρέφουν είναι γεμάτοι ενέργεια, με λαμπερά πρόσωπα, έτοιμοι να δουλέψουν σκληρά και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό», ανέφερε ο Λόρανγκ στη Washington Post.

Αυτό, όμως, που δεν μπορεί να καταλάβει κανείς, είναι πως η εταιρία του έγινε πιο επιτυχημένη από τη στιγμή που ακριβο-πλήρωνε τις διακοπές των υπάλληλων της.

«Κι όμως με αυτόν τον τρόπο περιορίζουμε σημαντικά τις πιθανότητες που έχεις κάποιος να αποτύχεις στην εταιρία μας. Πιέζοντας τους εργαζόμενους να κάνουν πραγματικές διακοπές, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσαν, δημιουργείται μία σχέση βαθιάς εμπιστοσύνης και η σχέση μεταξύ των συναδέλφων είναι κάτι παραπάνω από τυπική» συμπλήρωσε ο ίδιος.