Δεν παραιτείται από την ηγεσία των Εργατικών ο Τζέρεμι Κόρμπιν

Τη θλίψη του για τις παραιτήσεις αρκετών βουλευτών του κόμματός του μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βρετανίας Τζέρεμι Κόρμπιν, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι ο ίδιος δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος.

Την ίδια ώρα, 12 στελέχη της «σκιώδους κυβέρνησης» απέσυραν χθες την υποστήριξή τους στον Τζέρεμι Κόρμπιν, ενώ πολλοί τον κατηγόρησαν για ελλιπή συμβολή στην εκστρατεία του κόμματος για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. λέγοντας ότι αμφιβάλλουν πλέον για την ικανότητά του να οδηγήσει το κόμμα σε νίκη στις επόμενες εκλογές.

«Λυπάμαι που υπήρξαν παραιτήσεις σήμερα από την σκιώδη κυβέρνησή μου. Αλλά δεν πρόκειται να προδώσω την εμπιστοσύνη εκείνων που με ψήφισαν ή τα εκατομμύρια των υποστηρικτών μου στη χώρα οι οποίοι χρειάζονται να εκπροσωπούνται από το Εργατικό Κόμμα» ανέφερε σε δήλωσή του και κατέστησε σαφές ότι «εκείνοι που θέλουν να αλλάξουν την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος θα πρέπει να θέσουν υποψηφιότητα σε δημοκρατικές εκλογές, στις οποίες θα είμαι και εγώ υποψήφιος».