Πούτιν: Το Brexit οφείλεται στην επιφανειακή και αλαζονική στάση της βρετανικής Κυβέρνησης

Αντίθετος με την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίστηκε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, λέγοντας ότι η ιστορική απόφαση των Βρετανών πολιτών υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλεται στην «επιφανειακή και αλαζονική στάση» που κράτησε η βρετανική κυβέρνηση η οποία διοργάνωσε το δημοψήφισμα.

«Η διοργάνωση αυτού του δημοψηφίσματος και τα αποτελέσματά του δεν οφείλονται σε τίποτ΄ άλλο παρά στην επιφανειακή και αλαζονική στάση των βρετανικών αρχών απέναντι σε κρίσιμα ζητήματα για την χώρα και το σύνολο της Ευρώπης» επισήμανε ο Πούτιν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Συνεχίζοντας ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε ότι οι επιπτώσεις αυτής της ψηφοφορίας θα είναι «παγκόσμιες», διευκρινίζοντας ότι πρέπει να αναμένουμε για να δούμε εάν θα είναι περισσότερο θετικές ή περισσότερο αρνητικές.

Όσον αφορά στις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία λόγω της ουκρανικής κρίσης, είπε πως «δεν πιστεύω ότι αυτό θα μπορεί ενδεχομένως να επηρεάσει τις σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε αυτόν τον τομέα».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε ότι ελπίζει ότι το Brexit θα επιτρέψει μια βελτίωση των σχέσεων μεταξύ της Βρετανίας και της Ρωσίας.

«Ελπίζουμε ότι σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, η αναγκαιότητα να οικοδομήσουμε καλές σχέσεις θα επικρατήσει» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι λυπάται που δεν διαπιστώνει μια βούληση συνεργασίας εκ μέρους των Βρετανών μας εταίρων.

Τέλος, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας σημαντικός οικονομικός εταίρος της Ρωσίας, για αυτό ακριβώς η Μόσχα έχει συμφέρον η Ευρωπαϊκή Ένωση να παραμείνει μια ακμάζουσα, σταθερή και προβλέψιμη οικονομία».