Οδηγίες για κατασκευή όπλων είχε αγοράσει ο δολοφόνος της Τζο Κοξ

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον δολοφόνο της αδικοχαμένης Βρετανίδας βουλευτή Τζο Κοξ έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Τόμας Μερ πριν από αρκετά χρόνια, είχε αγοράσει βιβλία από το εξωτερικό, τα οποία εξηγούσαν τον τρόπο που κατασκευάζονται όπλα.

Η αγορά έγινε το 1999 από την ακροδεξιά οργάνωση των ΗΠΑ ενώ το ποσό που πλήρωσε για να αποκτήσει τα επικίνδυνα εγχειρίδια ήταν 680 δολάρια. Σε ένα από αυτά τα βιβλία υπήρχαν οδηγίες για το πώς κατασκευάζονται και χρησιμοποιούνται αυτοσχέδια όπλα και βόμβες.

Ο Μερ, προχώρησε και σε μια άλλη αγορά από την ίδια ακροδεξιά οργάνωση το 2003 ωστόσο οι αρχές δεν κατάφεραν να εξακριβώσουν τι ακριβώς είχε αγοράσει τότε ή αν είχε παραλάβει την παραγγελία του.

Κανείς δεν γνώριζε μέχρι πριν από τη δολοφονία της άτυχης 41χρονης  τις κινήσεις του Μερ. Γείτονές του τον περιέγραψαν ως έναν άνθρωπο ήσυχο και μοναχικό ο οποίος  συμμετείχε σε διάφορες εθελοντικές πρωτοβουλίες.

Σημειώνεται ότι ο 52χρονος  Τόμας Μερ ήταν μέλος ακροδεξιών οργανώσεων, αν και δεν εκδήλωνε τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Επίσης, έγινε γνωστό ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και του είχε δοθεί ειδική φαρμακευτική αγωγή.