Γερμανία: Έρχεται κόμμα Τούρκων μεταναστών - Αφορμή η ψήφιση της Γενοκτονίας

Το δικό τους βήμα στη Γερμανική Βουλή σκοπεύουν να διεκδικήσουν Γερμανοί τουρκικής καταγωγής καθώς θέλουν να ιδρύσουν δικό τους κόμμα.

Αφορμή στάθηκε η απόφαση του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων αλλά και η «υποβάθμιση» που υποστηρίζουν ότι υφίστανται πλέον στη Γερμανία.

Ένας από τους ιδρυτές του κόμματος, ο επιχειρηματίας Ρεμζί Αρού, εκτιμά ότι η πολιτική κατάσταση στην Γερμανία είναι ασαφής και επομένως αναμένει μεγάλη συμμετοχή.

Όπως αναφέρεται στην αρχική έκδοση του Προγράμματος του κόμματος «είμαστε αντίθετοι σε μια επεκτατική μεγάλη Ευρώπη και αντίθετοι σε μια επιθετική πολιτική γειτονίας».

Επίσης το Πρόγραμμα αναφέρει ότι επιθυμία του κόμματος είναι μια Γερμανία «με αυτοπεποίθηση, σεβασμό στην παράδοση, ανοιχτή στον κόσμο, πολυθρησκευτική, πολυεθνοτική, η οποία φροντίζει για έναν υγιή πατριωτισμό και εθνική υπερηφάνεια, αντί να πηγαίνει από το ένα άκρο στο άλλο, μια Γερμανία που θα διαδραματίζει έναν εποικοδομητικό και σταθεροποιητικό ρόλο, αντί να στρέφεται εναντίον άλλων χωρών ως γυμνασιάρχης».

Σημειώνεται ότι αν γίνει επίσημη ίδρυση του κόμματος, θα πρόκειται για το πρώτο κόμμα μεταναστών στην Γερμανία.