Ο Τόμας Μερ είναι ο δολοφόνος της Κοξ - Συνελήφθη λίγο μετά από την αιματηρή επίθεση

Ο 52χρονος Τόμας (Τόμι) Μερ φέρεται να είναι ο άνδρας που τραυμάτισε θανάσιμα την Βρετανίδα βουλευτή των Εργατικών, Τζο Κοξ.

Η αδικοχαμένη 41χρονη δέχθηκε μια σφαίρα και μια μαχαιριά από τον δράστη, ο οποίος μάλιστα σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες απομακρύνθηκε μετά από την επίθεση “ήρεμος και ατάραχος”. Ωστόσο λίγη ώρα μετά από το “έργο” του συνελήφθη.

Ο Μερ κάτοικος του Μπίρστολ όπου σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό,  πριν πυροβολήσει τη βουλευτή φώναξε «Πρώτα η Βρετανία».

Γείτονες του φερόμενου ως δράστη αναφέρουν ότι ο Μερ είναι ένας μοναχικός άνθρωπος και λέγεται ότι ζούσε για 40 χρόνια με μία συγγενή του μέχρι το θάνατο της γυναίκας πριν από λίγα χρόνια.

Δυο γειτόνισσες του Μερ περιέγραψαν στον βρετανικό Τύπο τις τελευταίες στιγμές πριν ο Μερ αναχωρήσει από την κατοικία του.

Βρετανικό δημοσίευμα αναφέρει ότι ο δολοφόνος της Κοξ ακολουθούσε ιατροφαρμακευτική αγωγή για ψυχικό νόσημα χωρίς αυτό να διευκρινίζεται.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Τόμας Μερ είχε δηλώσει το 2010 σε τοπική εφημερίδα πως είχε ξεκινήσει να φροντίζει δημόσιο πάρκο της περιοχής του στο πλαίσιο προγράμματος ψυχιατρικής κλινικής.

«Μπορώ να πω ειλικρινά ότι μου έκανε περισσότερο καλό από κάθε ψυχοθεραπεία και φάρμακα. Πολύς κόσμος που υποφέρει από ψυχικές ασθένειες είναι κοινωνικά απομονωμένοι και αποκόβονται από την κοινωνία, ενώ το συναίσθημα ανικανότητας είναι επίσης κοινό και προκαλείται έπειτα από μακροχρόνια ανεργία», είχε υποστηρίξει τότε ο Μερ.