Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για το μακελειό στο Ορλάντο

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη μοιραία νύχτα που 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ διασκέδαζαν σε club του Ορλάντο. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ορλάντο Τζον Μίνα σε τοπικό σταθμό, ενδεχομένως οι ίδιοι αστυνομικοί να σκότωσαν κατά λάθος κάποιους από τους θαμώνες στην προσπάθειά τους να τους απελευθερώσουν.

Οι αστυνομικοί πυροδότησαν εκρηκτικά στον τοίχο που βρίσκονταν οι τουαλέτες του κλαμπ, με στόχο να εισβάλουν. Όταν απέτυχαν να γκρεμίσουν τον τοίχο στην έκταση που ήθελαν, οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αμερικανικής αστυνομίας χρησιμοποίησαν τεθωρακισμένο όχημα για να περάσουν.

Εκείνη τη στιγμή οι όμηροι βρήκαν την ευκαιρία να διαφύγουν από το άνοιγμα του τοίχου κάτι που έκανε και ο δράστης ενώ ταυτόχρονα πυροβολούσε κατά των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά και τώρα η ηγεσία της αναγνωρίζει το ενδεχόμενο οι αστυνομικοί να σκότωσαν μερικούς από τους ανθρώπους που νόμιζαν ότι μόλις είχαν σωθεί.

Η πιθανότητα αυτή είναι μέρος της έρευνάς μας δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας και πρόσθεσε ότι «όταν οι αστυνομικοί μας των SWAT άνοιξαν πυρ έβλεπαν έναν τσιμεντένιο τοίχο, και βάλλονταν από σφαίρες». Παρά την πιθανή εμπλοκή αστυνομικών οργάνων στους θανάτους θαμώνων, ο Τζον Μίνα πιστεύει ότι η απόφαση για χρήση βίας ήταν η σωστή, προκειμένου να εξουδετερωθεί ο 29χρονος δράστης, τρεις ώρες αφότου άρχισε το μακελειό στο κλαμπ.

Στο μεταξύ, παραγωγός στον τηλεοπτικό σταθμό News13 αποκάλυψε ότι ο δράστης του τηλεφώνησε λίγο μετά τη είσοδό του στο κλαμπ. Ο Matt Gentili ανέφερε ότι όταν σήκωσε το τηλέφωνο, στην άλλη άκρη της γραμμής άκουσε κάποιον να τον ρωτά: «Ξέρεις για τους πυροβολισμούς; Εγώ είμαι ο δράστης».

Ο Matt Gentili ανέφερε ότι αυτός που του τηλεφώνησε του είπε ότι ενεργεί για το Ισλαμικό Κράτος και άρχισε να μιλάει σε μια γλώσσα που έμοιαξε με Αραβικά, πολύ γρήγορα. «Το έκανα για τον ISIS» έλεγε. Όταν ο παραγωγός τον ρώτησε από πού τηλεφωνούσε,  εκείνος του είπε με βαριά φωνή «να μην τον νοιάζει». Μετά από παύση που ακολούθησε ο Matt Gentili τον ρώτησε αν θέλει να πει κάτι άλλο, του είπε «Όχι» και έκλεισε το τηλέφωνο.

Το FBI αρνήθηκε να επιβεβαιώσει αν ο Matt Gentili επικοινώνησε με τον δράστη αλλά το κανάλι επιμένει ότι ήταν αυτός και ότι έχει εντοπίσει την κλήση.