Πάνω από 1.300 μετανάστες διασώθηκαν χθες ανοικτά της Σικελίας

Συνολικά 1.348 μετανάστες διασώθηκαν χθες Σάββατο ανοικτά της Σικελίας, σε έντεκα χωριστές επιχειρήσεις, όπως ανακοίνωσε το κέντρο επιχειρήσεων του ιταλικού Λιμενικού Σώματος.

Με την έλευση του καλοκαιριού χιλιάδες μετανάστες αποπλέουν με πλεούμενα από τις ακτές της Λιβύης προς την Ιταλία. Στην πλειονότητά τους, είναι υπήκοοι χωρών της υποσαχάριας Αφρικής.

Σαράντα πέντε παράτυποι μετανάστες, Αφγανοί, Πακιστανοί και Υεμενίτες, ανάμεσά τους πάνω από δέκα ανήλικοι, αποβιβάστηκαν παράλληλα στο Οτράντο, στη νότια Ιταλία, τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο. Τρεις Γεωργιανοί, φερόμενοι ως διακινητές, συνελήφθησαν για να ανακριθούν.

Σύμφωνα με απολογισμό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες πριν από τις επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών, πάνω από 48.000 μετανάστες, σχεδόν όλοι από κράτη της υποσαχάριας Αφρικής, έχουν φθάσει στην Ιταλία από τις αρχές της χρονιάς.

Ο απολογισμός του υπουργείου Εσωτερικών της Ιταλίας κάνει λόγο για 50.000 μετανάστες που έχουν φθάσει στις ακτές της χώρας φέτος.