"Ναι" στην άμβλωση λέει η Κλίντον

Με την προεκλογική της εκστρατεία να οδεύει προς την κορύφωση, η Χίλαρι Κλίντον εξαπέλυσε επίθεση κατά του αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ κατηγορώντας τον για σεξισμό αλλά και ως εχθρό των γυναικείων δικαιωμάτων. Ένα από αυτά -όπως είπε- είναι και η άμβλωση.

«Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι θέλει να ξαναδώσει στην Αμερική το μεγαλείο της, μιλάει με έναν κώδικα που υπονοεί: ας πάμε ξανά την Αμερική προς τα πίσω, στην εποχή που η άμβλωση ήταν παράνομη», τόνισε η Κλίντον σε ομιλία της.

«Έχει πει ότι οι γυναίκες θα έπρεπε να τιμωρούνται σε περίπτωση άμβλωσης. Έχει αποκαλέσει γυναίκες πόρνες, σκύλες, βρομερά ζώα. Μοιάζει δύσκολο να υπολογίζουμε σ’ αυτόν για τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων μας, όταν έχει δηλώσει ότι οι γυναίκες είναι πρόβλημα για τους εργοδότες», πρόσθεσε η πρώην πρώτη κυρία και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η Κλίντον τόνισε ότι θα δώσει μάχη για τη μισθολογική ισότητα, τον οικογενειακό προγραμματισμό και το δικαίωμα να παίρνει κάποια τις δικές της αποφάσεις για την υγεία της, ενώ συνέχισε να αποκαλεί τον Τραμπ απλά με το μικρό του όνομα, Ντόναλντ.