Επεισόδια μεταξύ μεταναστών στην Ιταλία - Ένας νεκρός από πυρά αστυνομικού

Επεισόδια μεταξύ μεταναστών ξέσπασαν στο Ροζάρνο της νότιας Ιταλίας, περιοχή γνωστή για τη μεγάλη παραγωγή της σε ντομάτες και πορτοκάλια.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ένας καραμπινιέρος πυροβόλησε και σκότωσε έναν 26χρονο μετανάστη, με τον καραμπινιέρο να καταθέτει ότι το έκανε για να λόγους άμυνας.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο ίδιος προσπαθούσε να χωρίσει μετανάστες που είχαν έρθει στα χέρια, όταν ένας από αυτούς επιτέθηκε σε έναν συνάδελφό του. Μάλιστα, τον τραυμάτισε στο μάτι με μαχαίρι με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να πυροβολήσει για να αμυνθεί.

Το θύμα είναι ο 26χρονος Σέκινε Τριόρε από το Μαλί ο οποίος διέμενε στο Ροζάρνο με άλλους μετανάστες σε μια παραγκούπολη.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, η επίσημη αυτή εκδοχή θα πρέπει να εξακριβωθεί, από την στιγμή που φέρεται ότι αμφισβητείται από άλλες καταθέσεις μεταναστών που βρίσκονται στην περιοχή.

Το Ροζάρνο είναι γνωστό στην Ιταλία για την οικονομική εκμετάλλευση των μεταναστών, οι οποίοι για λίγα ευρώ την ημέρα και υπό την ασφυκτική πίεση της τοπικής μαφίας, εργάζονται και για 10 ώρες αδιάκοπα στα χωράφια όπου καλλιεργούνται οπωροκηπευτικά προϊόντα.