Απέτρεψαν χτύπημα του ISIS στο Ντίσελντορφ -Συνελήφθησαν 3 Σύροι

Σχέδιο επίθεσης που είχε στόχο το κέντρο του Ντίσελντορφ και στο οποίο εμπλέκονταν τρεις Σύροι που θεωρούνται μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αποτράπηκε και οι ύποπτοι συνελήφθησαν από τις γερμανικές αρχές.

Την ανακοίνωση έκανε σήμερα η ομοσπονδιακή εισαγγελία. “Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που είναι σε εξέλιξη, οι ύποπτοι σκόπευαν να πραγματοποιήσουν επίθεση αυτοκτονίας για την “ξένη τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στην παλιά πόλη του Ντίσελντορφ”, τόνισε η εισαγγελία.

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα του Spiegel Online επιβεβαιώνει την είδηση. Πιο συγκεκριμένα, ανέφεραν πως τέσσερις άνδρες που προέρχονταν από τη Συρία, σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν χτύπημα στην παλιά πόλη του Ντίσελντορφ, στο πρότυπο των επιθέσεων στο Παρίσι, με τους τρεις να έχουν συλληφθεί.

Συνολικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Spiegel, δύο από αυτούς είχαν ταξιδέψει από τη Συρία στην Τουρκία ύστερα από τις υποδείξεις του ISIS, το 2014. Το 2015 έφτασαν μέσω της λεγόμενης Βαλκανικής Οδού στη Γερμανία. Εκεί φαίνεται να έπεισαν έναν τρίτο Σύρο να συμμετάσχει στο σχέδιο.

Τελικά προστέθηκε και ένας τέταρτος Σύρος, ο οποίος βρισκόταν από το 2014 στη Γερμανία και ο οποίος στο παρελθόν ήταν ενεργός ως ειδικός στα εκρηκτικά για την οργάνωση Μέτωπο Αλ Νούσρα.