"Σόου" Ερντογάν για την επέτειο Άλωσης της Κωνσταντινούπολης

Μια φιέστα…υπερπαραγωγή, με τον Ταγίπ Ερντογάν να προσγειώνεται με ελικόπτερο ανάμεσα σε πανηγυρισμούς και ένα εκατομμύριο κόσμο στην κεντρική πλατεία Γενικαπί, διοργάνωσε η τουρκική κυβέρνηση για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, νωρίτερα σήμερα Κυριακή.

Σημειώνεται ότι σαν σήμερα, στις 29 Μαΐου 1453, η Πόλη έπεφτε στα χέρια  του σουλτάνου Μωάμεθ Β’, ύστερα από πολιορκία που είχε ξεκινήσει στις 6 Απριλίου του ίδιου έτους.

Εννέα χιλιάδες αστυνομικοί, πέντε ελικόπτερα, ένα υποβρύχιο, μία φρεγάτα, τρία σκάφη της ακτοφυλακής και 27 αστυνομικοί σκύλοι επιστρατεύτηκαν για την ασφάλεια της εκδήλωσης, την οποία προετοίμασε ομάδα 1.200 (!) ατόμων, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ο αστυνομικός διευθυντής της Κωνσταντινούπολης Μουσταφά Καλισκάν.

Πάνω από 5.505 λεωφορεία και 146 φέρι μποτ «επιστρατεύθηκαν» για να φέρουν κόσμο στην πλατεία όπου είχε στηθεί μία τεράστια 3D οθόνη, η μεγαλύτερη στον κόσμο όπως γράφει η Hurriyet, δείχνοντας την κατάκτηση της Πόλης.

Στην εκδήλωση βρέθηκε παρέστη και ο νέος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ενώ, την ώρα που προσγειωνόταν ο Ερντογάν με το ελικόπτερο, οι συγκεντρωμένοι σήκωναν ένα τεράστιο πανό που έγραφε «Η νεολαία θέλει προεδρικό σύστημα»…